UPDATE: Vorstenbosch ‘kwiste’ …

Reacties uitgeschakeld voor UPDATE: Vorstenbosch ‘kwiste’ … 919
kwis

Een van de 53 zenuwcentra. Druk met de Kwis bij Prins Gijs d’n Urste

update 24:00 uur: deelnemers aan de Vorstenbossche kwis hebben hun antwoorden ingeleverd. Of alle 53 teams op tijd waren is nog niet bekend. Welk team met de beste totaalscore de eerste editie van de Vorstenbossche kwis gaat winnen laat ook nog even op zich wachten. Op 14 maart a.s. zal dit tijdens een swingende feestavond bekend worden gemaakt. Op zaterdagavond werd gretig gebruik gemaakt van Vorstenbosch-info om naar antwoorden te zoeken. Ruim 6000 keer werd de website bezocht. Oh ja, en laat via onderstaand reactieformulier gerust weten wat je van de website vindt.

grafiek_28022015

update 23.00 uur: het laatste uur om bij nog wat moeilijke vragen een antwoord te vinden.  Moeilijke anagrammen oplossen, of muziekvragen beantwoorden. En wat als je de vragen gesteld via MFM gemist hebt? Antwoorden uitwisselen met je dochters groepje of voor een borrel. Het kan allemaal tijdens VorstenboschKwist. En op deze website wordt ook nog steeds druk gezocht. Topdrukte tussen 10.00 en 11.00 uur met ruim 1300 bezoeken.

update 22.00 uur: Nog twee uur te gaan om de laatste lastige vragen te beantwoorden. Wat had Tini Somers nu te koop in 1963? Hoe heetten de broers van Leentje Egger die in de oorlog in een concentratiekamp omkwamen enz. Op 53 plaatsen en waarschijnlijk nog meer sublocaties wordt druk gepuzzeld. En digitaal Vorstenbosch is vanaf 18.00 uur al zo’n 4000 keer geraadpleegd op zoek naar antwoorden.

update 20:00 uur. Wanneer reed Joop voor het laatste door Vorstenbosch als SRV man? Wie deelt de prijzen uit na het kaarten? Wat zijn de vragen bij de filmfragmenten in de ketel? enz. enz. Vorstenbosch vraagt, mailt, belt en googelt er op los. In uur 2 werd 900 keer de website geopend.

update 19:00 uur. Vanaf 18.00 uur is het druk in Vorstenbosch. Fietsers, voetgangers en automobilisten staan bij de kerk, molen op de Helling enz. en zoeken naar herkenbare plekken om vragen van de quiz te kunnen beantwoorden. Ook Vorstenbosch-info biedt kennelijk antwoord op vragen getuige de explosie van bezoekers. Gemiddeld wordt per dag de website ca 300 x bezocht. Vandaag is het bezoek tussen 18:00 en 19:00 uur al meer dan 400x.

Onder de naam ‘Vorstenbosch ‘kwist’ gaat vanavond 28 februari ook ons dorp kennismaken met het fenomeen dorpsquiz. De verwachtingen zijn hooggespannen zo blijkt uit het enorm grote aantal aanmeldingen. Maar liefst 53 teams hebben zich ingeschreven voor de eerste editie van deze dorpsquiz. Zaterdag melden zich de teamcaptains tussen 18.00 en 19.00 uur bij Bar De Ketel om het vragenboek in ontvangst te nemen.

De deelnemers hebben vervolgens tot middernacht de tijd om op hun eigen locatie alle puzzels, raadsels en weetjes op te lossen. De vragen zijn verdeeld over 10 categorieën zoals ‘durpsproat’, ‘op d’n harde weg’ en ‘gezien of geheurd’. Daarnaast is er ook nog een geheime opdracht.
De organisatie van de quiz is in handen van 10 Vorstenbosschenaren die ruim een half jaar geleden zijn begonnen met de voorbereidingen. Uiteraard heeft men daarbij goed gekeken naar omliggende dorpen die al meer ervaring op dit terrein hadden. De voorbereiding was al een hele klus, maar na zaterdag kan men ook nog eens de tanden gaan zetten in het nakijken. Twee weken later, op 14 maart, worden alle deelnemers namelijk verwacht op de feestavond waar ook de uitslag bekend gemaakt zal worden.
De enkele Vorstenbosschenaar die niet meedoet, maar toch mee wil luisteren, kan hier luisteren naar Maasland FM. Met regelmaat zal men daar verslag doen van de quizactiviteiten in Vorstenbosch. Meer informatie over de dorpsquiz is te vinden op www.vorstenboschkwist.nl.

vorstenboschKwist

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info