[FOTOS] Zeer geslaagde eerste editie van Vorstenbosch ‘kwist

Reacties uitgeschakeld voor [FOTOS] Zeer geslaagde eerste editie van Vorstenbosch ‘kwist 737

kwis_870Ruim 600 inwoners hebben met veel plezier en enthousiasme meegedaan aan de eerste editie van Vorstenbosch ‘kwist op zaterdag 28 februari. Klokslag zes uur gingen de deuren van Bar de Ketel open en konden de teams het 72 pagina’s dikke quizboek ophalen. Binnen 5 minuten was iedereen al weer op weg naar het eigen zenuwcentrum om aan de vele raadsels, vragen en zoekopdrachten te beginnen. Veel vragen waren te vinden via het internet. Zo werd de website van Vorstenbosch-info zo’n 6000 keer bezocht op deze avond. Maar de deelnemers moesten ook met regelmaat de straat op. Bijvoorbeeld om de omtrek van de put op het Mr. Loeffenplein te meten of om de vertrektijden van de buurtbus te noteren.

Om 20.00 uur moest van ieder team één afgevaardigde zich melden bij De Ketel voor de geheime opdracht. Helaas meldden twee teams zich pas om 20.15 uur en kwam één team zelfs helemaal niet opdagen. De overgebleven 50 deelnemers kregen 10 filmfragmenten voorgeschoteld en moesten na ieder fragment een vraag beantwoorden. Een lastige opdracht zo bleek uit het gezucht en gesteun.

In alle huiskamers waar gekwist werd, stond de radio afgestemd op de lokale omroep MFM. Vijf vragen waren namelijk niet in het quizboek opgenomen, maar werden live gesteld via de radio. Toen daar de laatste vraag om 23.15 gesteld was, werd het eerste quizboek ingeleverd. De meeste teams gebruikten echter de volle 6 uur om alles te beantwoorden en nog eens te controleren.

In het reglement was opgenomen dat het boek uiterlijk middernacht binnen moest zijn. De klokslag van de Lambertuskerk werd daarbij als graadmeter aangehouden. Hoewel het bij enkele teams op het nippertje was, waren uiteindelijk alle boeken op tijd weer terug. De 10-koppige organisatie kan de komende tijd de tanden zetten in het nakijkwerk. Ongetwijfeld gaat men daarna weer snel aan de slag in de voorbereiding van de tweede editie. Want dat er een vervolg gaat komen is zeker, daar werd tijdens de afterparty al door velen nadrukkelijk om gevraagd.

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info