Pater Hendrik van Kessel Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Reacties uitgeschakeld voor Pater Hendrik van Kessel Ridder in de Orde van Oranje Nassau 669

HendrikvanKesselOp zaterdag 21 februari ontving Pater Hendrik van Kessel de Koninklijke Onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau uit handen van de Nederlandse Ambassadeur mevrouw Gera Sneller.  De onderscheiding werd al in april afgelopen jaar toegekend aan Hendrik van Kessel voor zijn verdiensten als vrijwilliger na zijn pensionering voor het bisdom Chipata. De onderscheiding werd nu pas overhandigd omdat mevrouw Sneller, ambassadeur voor zowel Zimbabwe, Zambia en Malawi niet eerder in Zambia kon zijn. Neef Toon van Kessel (Nistelrode), eveneens priester in Zambia, maakte een reis van 600 km om bij de plechtigheden te zijn. Hij maakt tevens bovenstaande foto.

Hendrik van Kessel is in 1926 geboren op de Dintherse Hoek en komt uit een gezin van 13 kinderen. Hij is al meer dan 60 jaar werkzaam in Zambia. De eerste 45 jaar was hij missionaris en na zijn pensionering, op 70 jarige leeftijd, heeft hij ervoor gekozen om in  Zambia te blijven en als vrijwilliger zijn kennis en ervaring over te dragen aan het bisdom en onder andere een meisjesschool in Chipata. Pater Hendrik van Kessel is de langst nog actieve missie- en ontwikkelingswerker uit onze parochie en is 88 jaar.

Pater van Kessel is een man die ondanks zijn lange verblijf in Zambia trots is om Brabander te zijn. Hij refereert vaak naar onze thuisbasis Vorstenbosch met een mooie Brabantse uitdrukking. Maar leven, dat is voor hem Zambia. Hij kan slecht wennen aan de koude weersomstandigheden in Nederland en is daarom steeds ook weer blij als hij na een verlof weer naar het warme Zambiaanse klimaat kan terugkeren, terug naar zijn mensen.

De gemeenschap van Vorstenbosch feliciteert Hendrik van Kessel met deze onderscheiding en wenst hem nog veel gezonde en gelukkige jaren.

Pater van Kessel temidden van zijn mede bewoners van de Kalongwezi gemeenschap.

Pater van Kessel te midden van zijn mede bewoners van de Kalongwezi gemeenschap.

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info