Van toen: het molenpaadje

2 233
klik voor grotere afbeelding

klik voor grotere afbeelding

Oudere inwoners van Vorstenbosch herkennen het molenpaadje nog wel van vroeger. Het pad liep van de Hondstraat, ongeveer ter hoogte van de huidige Streepkant, over de korenakkers naar de molen.  Ter hoogte van de Hondstraat stonden twee boerderijen (zie Hondstraat 13 en Hondstraat 13a). Bovenstaande foto is gemaakt ongeveer ter hoogte  van de huidige toegangsweg naar de gymzaal. Met de aanleg van Eggerlaan in de zestiger jaren is het pad verdwenen. Veel paden zijn zo in de loop der jaren verdwenen door bouwactiviteiten en ruilverkaveling.  Wie heeft nog herinneringen aan het molenpaadje of andere paden in Vorstenbosch?

Steekwoorden: ,
f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

2 reacties

 1. Geert (Gerrie) Ottenheim 12 augustus 2013 at 21:52

  Er was ook nog een paadje langs de fam van Hoek (op de hoek Hondstraat en Kampweg). Dat paadje liep naar de Dintherse hoek, ik denk naar de Langebergstraat. Hier kwam ik echter zelden.

  Wel vaak heb ik, ondanks verbod van huis uit, veel gebruik gemaakt van het pad vanaf de Nistelrodense weg (iets voorbij de Akkerweg) door de bossen naar Lendersgat. We kwamen steeds uit bij een klein huisje van de fam Schuurmans. Het lopen onder de hoge bomen en de lage struiken was al spannend, maar het kans vreemden tegen te komen deed het helmaal.

  m.vr.gr.
  G.Ottenheim, Curacao

 2. Geert (Gerrie) Otteneheim 12 augustus 2013 at 14:30

  L.S.

  En het Molenpaadje werd gekruist door een pad dat liep ter hoogte van Eggerlaan van van Kessel (Broekkant) naar Van Heeswijk (Kapelstraat). De naam van dat pad weet ik niet. In onze jeugd een geliefd en spannend,oord om te spelen vooral als de rog hoog stond.

  Een ander pad is een pad vanaf iets voorbij de bocht op de bedafse weg ( voorbij Timmers??) naar de bedafse Bergen. Je kwam dan eerst een langs een mysterieus huis (ik dacht met geel/groene luiken), voordat we onze bestemming bereikten. De bedafse Bergen waren toen ook bereikbaar via een pad vanaf de lendersgat ( voor het huis van de van Gemertjes langs). Je kwam dan van een andere kant langst het hierboven genoemd mysteries huis. Het doel was in beide gevallen de bedafse Bergen, een heerlijke plek om te spelen in het zand en tussen de struiken (bv vlagverovertje).

  m.vr.gr.
  G. Ottenheim, Curacao

VORSTENBOSCH info