Lambertusviering en Lambertuslezing

1 272
Heiligelambertus

Heilige Lambertus

Op 17 september is het patroondag van de Heilige Lambertus, patroonheilige van onze parochie. A.s. zondag wordt dat gevierd met de Lambertusdag. Zoals gebruikelijk wordt na de gebedsviering koffie en thee aangeboden. Bij goed weer voor op het plein en bij minder goed weer achter in de kerk.

Op dinsdag 17 september verzorgt Hans Jilesen in de Lambertuskerk van Veghel zijn tweede Lambertuslezing. Aanvang 20.00 uur, entree € 5 tbv restauratie kerk. In de eerste, alweer twaalf jaar geleden, onthulde hij het bestaan van de Lambertuslijn, de meest tot de verbeelding sprekende leylijn van Nederland.
Een leylijn is een rechte lijn die wordt getrokken door meerdere punten van geografisch belang, waarmee verwezen wordt naar een vermeend verband tussen die punten. Verschillende mensen geloven dat leylijnen energiebanen zijn en misterieuze krachten hebben. De Lambertuslijn verbindt de kerken van Nederwetten, Zijtaart, Veghel, Vorstenbosch, Nistelrode en Haren, allen patroonkerken van Sint Lambertus.

Beide activiteiten, de moeite van het bezokeen waard.  Zie achtergrond informatie via de blauwe links.

Lambertuslijn

 

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

1 reactie

  1. Wim van Lith 14 september 2013 at 22:15

    In het plaatje wordt de kerk van Vorstenbosch met bouwklaar 1932 weergegeven , dat is juist, maar op vrijwel dezelfde plek heeft ervoor een kerk gestaan met bouwjaar 1848, ingezegend op 4september 1849. De kerken van Nistelrode en Vorstenbosch zijn dus de oudste op de Lambertuslijn.

VORSTENBOSCH info