Uw Rabo-stem en steun voor de missionarissen

Reacties uitgeschakeld voor Uw Rabo-stem en steun voor de missionarissen 154

Geef bij de clubkascampagne van de Rabobank een stem aan het Fancy Fair en missie comité Vorstenbosch. Van 11 tot en met 24 september kunnen leden van de Rabobank Bernheze Oss een stem uit brengen op een van de vele verenigingen in het gebied. Iedere stem is goed voor ca €4 a €5.  Het geld komt ten goede aan  het werk van de vijf missionarissen uit Vorstenbosch. Lees hieronder over hun werk. U kunt  natuurlijk altijd een financiële steun geven via  NL54 RABO 0155 2918 15 t.n.v. FancyFair en missiecomité Vorstenbosch.

Dit zijn de missionarissen van Vorstenbosch waarvoor uw bijdrage heel welkom is::

Hendrik van Kessel – Zambia
Hendrik zijn missie is in het bisdom Chipata. 45 jaar heeft Hendrik onder zeer primitieve omstandigheden en met veel inzet zijn werk gedaan. Dit was vooral pastoraal werk binnen de parochies met de vele buiten staties. Hendrik beheerst 2 Zambiaanse talen in woord en geschrift. Dit is hem goed van pas gekomen toen hij op 70-jarige leeftijd secretarisarchivaris van het bisdom werd, en daar inmiddels nog steeds actief in is. Ook geeft hij les in de Zambiaanse talen aan nieuwkomers in het bisdom. Hendrik heeft voor zijn vele werk in 2015 een Koninklijke onderscheiding ontvangen.
 

 

Jan Somers Tanzania – Heythuysen
In 1966 vertrok Jan naar Tanzania in Afrika. Jan heeft in dat gebied ( 4 x zo groot als Ned.) een ziekenhuis, apotheek ,een fabriekje en een middelbare school gerealiseerd. Jan zette zich naast zijn pastoorsfunctie in voor de invalide mensen. Hij heeft een project opgezet om handnaaimachines en schoenleesten vanuit Nederland naar Tanzania te vervoeren. Na het geven van cursussen worden de spullen onder de gehandicapte cursisten verdeeld. Zo zijn al meer dan 200 van deze mensen geholpen om kleer- of schoenmaker te worden. Nu werkt Jan vanuit Heythuysen na zijn tia nog steeds aan deze projecten. Verder wordt er op dit moment mede onder zijn leiding, in zijn parochie in de plaats Usagara een kerk gebouwd waar hij, volgend jaar bij de inzegening graag aanwezig wil zijn.

Zr Locky Bos Congregatie van Moeder Theresa Kroatie – Amsterdam
Sinds 1973 behoort zij tot deze orde en deed in Rome haar gelofte. Daarna werkte zij 9 jaar in Haïti. Ook was zij na die tijd actief in Jemen, Rotterdam, Oost-Duitsland, België. Daarna werkte zij in Zagreb waar zij met 7collega”s een eethuis runt, waar iedere dag 200 arme dakloze mensen komen eten. In de tijd die overblijft bezoeken en verzorgen zij zieke en arme mensen in de stad. Op dit moment werkt Zr. Locky Bos in Amsterdam waar zij ook nu weer ( zolang als haar gezondheid dat toelaat ) vele dak- en thuislozen voorziet van eten en drinken en regelmatig verschaft zij ook aan deze mensen onderdak.
 

Lambert v.d. Heuvel – Indonesie
Lambert begon zijn werk als missionaris bouwpastoor aan een kerk in Solo. Daarna was hij pastoor in Jakarta waar hij zich inzette voor de randjongeren. Op 65 jarige leeftijd werd hij hoofd van de parochie van de kathedraal in Jakarta, verder zet hij zich in voor de stichting Reina. Deze stichting helpt kinderen met een chisis (hazenlip) door ervoor te zorgen dat deze kinderen een operatie kunnen ondergaan. Ook in Indonesië, is in achterstandswijken en op het platteland grote nood.
 

 

Peter van de Heuvel – Oeganda
Peter begon zijn werk in Nyarushanje het zuiden van Oeganda. Hier was hij naast pastoor, bouwer van een kerk, school, etc. Ook zette hij zich in voor kleine boeren door middel van geldleningen en zodoende het bevorderen van koffieplantages. In 1985 is hij naar het noorden verhuist ,waar hij nu nog werkt. Hij heeft daar via de “Vrouwenorganisatie”een project opgezet “Koeien voor vrouwen” met als doel alle gezinnen in dat gebied aan een koe te helpen. Ook nu gaan ze het project uit bereiden met het verruilen van geiten. Het gebied waar Peter werkt is gevaarlijk door ongeregeldheden door opstandelingen en plunderaars.

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info