Kunstwerken Tijs Rooijakkers sieren De Mars.

Reacties uitgeschakeld voor Kunstwerken Tijs Rooijakkers sieren De Mars. 103

Tijdens De Zuiderwaterlinie, die plaatsvindt van 16 tot en met 23 september 2018, trekt een stoet van wandelaars, atleten, muzikanten, carnavalsclubs en veel meer een week lang dagelijks langs de Zuiderwaterlinie. Startend vanuit Bergen op Zoom en Grave lopen zij aan weerszijden van de linie in een week tijd naar Heusden. De Mars moet de Zuiderwaterlinie op de kaart zetten.

Zo’n twintig kunstwerken van de uit Vorstenbosch afkomstige Eindhovense kunstenaar Tijs Rooijakkers sieren de route van De Mars. De werken worden geplaatst en nog dezelfde dag weggehaald. “Het materiaal waarmee ze gemaakt zijn, is niet heel erg duurzaam.”

Op diverse locaties van  het traject wordt het Zuiderwaterliniekunstwerk geplaatst: een houten naald en blauwe draad. “De naald symboliseert een speer in de verdedigingslinie die het ooit was”, vertelt Rooijakkers. “De Zuiderwaterlinie is de grens tussen friet en patat, tussen Brabant en de Randstad. Dit gebied werd bovendien vaak onder water gezet.” De keuze voor naald en draad? “Het gaat om hechten en niet om vechten. Vandaar dat de naald in de grond staat.”

Zie hier informatie over locaties en vertrektijden.

Meer over het werk van Tijs, zie www.tijsrooijakkers.nl

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info