Urn van Vorstenbosch in Noord Brabants Museum

Reacties uitgeschakeld voor Urn van Vorstenbosch in Noord Brabants Museum 180

In  het Noord Brabants museum in Den Bosch is “Het verhaal van Brabant” een van de vele mooie tentoonstellingen om te bekijken. “Het verhaal van Brabant” vertelt de belangrijkste momenten uit de geschiedenis van onze provincie, van de prehistorie tot vandaag.

In de vitrine over de prehistorie is ook de “urn van Vorstenbosch” te zien. Op 10 juli 1958 werd deze urn bij werkzaamheden in de Schoolstraat bij toeval gevonden. Deze urn uit de vroege fase van de midden bronstijd (hilversum-cultuur ca 1800-1100 voor christus) is een belangrijke vondst voor de historie van  Nederland. Bij archeologisch onderzoek in 2011 voor het plan Dorpsrand zijn ook wat resten van een zogenaamde hilversum-urn gevonden. 

Zie het artikel met meer informatie over de urn op deze website, of lees het interessante boek over de Midden-bronstijdsamenlevingen in het zuiden van de Lage Landen  van Liesbeth Theunissen (gratis online of download e-boek).

Bekijk alvast de digitale rondleiding door de tentoonstelling. Uiteraard is een live bezoek aan Den Bosch aan te bevelen.

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info