Situatie Geloofgemeenschap

Reacties uitgeschakeld voor Situatie Geloofgemeenschap 731

Door het plotselinge vertrek van pastoor Ouwens heeft bisschop de Korte in overleg met het parochiebestuur tijdelijke maatregelen getroffen om de situatie in de parochie De Goede Herder (Heesch, Geffen, Vinkel, Nistelrode, Vorstenbosch) op te vangen. Daarvoor heeft hij als waarnemend pastoor – administrator benoemd pastoor Jacques Grubben, pastoor te Schaijk. De waarnemend pastoor zal met het bestuur voornamelijk de zakelijke kant van de parochie behartigen.

Aan de vice voorzitter van de parochie, Wim van Lith, heeft de bisschop de nodige verloven verleend om de dagelijkse gang van zaken zo vlot als mogelijk te laten verlopen.  Voor de liturgische invulling is er overleg met het bisdom. Afgelopen zondag kon de viering in Vorstenbosch door een waarnemer worden ingevuld.

Voor de komende maanden zal, mede ook vanwege de vakantieperiode, het aantal vieringen worden gehalveerd.  In Vorstenbosch zal er een viering op zondag om 10.00 uur zijn op 30 juli, 13 augustus en 27 augustus. Op 23 juli, 6 augustus, 20 augustus en 3 september is er een viering in Nistelrode.  Deze vieringen zijn zoals gebruikelijk via een livestream te volgen.

Overige praktische zaken zullen de komende weken worden gepubliceerd op de parochieberichten. Voor vragen kan men terecht rechtstreeks bij het parochiebestuur of via email parochievorstenbosch@hotmail.com

Zie Parochieblad week 30

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info