Eggerlaan krijgt 16 nieuwe woningen

Reacties uitgeschakeld voor Eggerlaan krijgt 16 nieuwe woningen 1722

Voor het agrarisch perceel van voorheen de gebroeders Somers aan de Eggerlaan gaat de gemeente ruimte maken voor de bouw van 16 woningen. P en R projectontwikkeling, eigenaar van het perceel, heeft hiervoor een plan in voorbereiding. Een ontwerp bestemmingsplan is opgesteld en wordt binnenkort vrijgegeven voor inspraak. Het ligt in de bedoeling om de woningen in 2024 te realiseren.

Het plan bestaat uit de ontwikkeling van vier levensloopbestendige twee-onder-één-kapwoningen en twaalf beneden-bovenwoningen inclusief bergingen en parkeerplaatsen. Hiervan zal  maximaal 25% duur (vier twee-onder-één-kapwoningen) en minimaal 70% zogenaamd betaalbaar (twaalf beneden/bovenwoningen) zijn. Van deze woningen zijn er 10 levensloopbestendig (benedenwoningen en twee-onder-één-kapwoningen).

Het ontwerp bestemmingsplan (bekijk hier het ontwerp en toelichtingen) geeft als voorbeeld van de categorieën/prijsklassen:

  • vier twee-onder-één-kapwoningen in de vrije sector koop/huur (koopprijs vanaf € 355.000,00 vrij op naam, aanvangshuurprijs niet gemaximeerd);
  • vier sociale huurwoningen met een aanvangshuurprijs van ten hoogste € 808,06 per maand;
  • drie goedkope koopwoningen met een maximale vrij op naam prijs van € 295.000,-;
  • vier betaalbare koopwoningen met een vrij op naam prijs tussen € 295.000,- en € 355.000,-;
  • één middeldure huurwoning met een aanvangshuurprijs tussen € 808,06 en € 1.026,71 per maand

Op de jaarvergadering van Stichting Dorpsraad op 13 december wordt over de status en voortgang van dit plan en andere bouwplannen nadere informatie verstrekt.

 

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info