Dorpsraad heet 2000ste parochiebewoner welkom

Reacties uitgeschakeld voor Dorpsraad heet 2000ste parochiebewoner welkom 113

Peter en Renée van der Steen en voorzitter Stichting Dorpsraad Johan Groen

Op 15 juli 2021 om 07:59 uur mocht de parochie Vorstenbosch haar 2.000e inwoner verwelkomen: Duuk van der Steen. Duuk is geboren in Vorstenbosch en maakt het erg goed. Trotse ouders Peter en Renée genieten van de eerste momenten met hun zoon en vinden het erg bijzonder dat hij de 2.000e inwoner is. John Groen, voorzitter van de Dorpsraad Vorstenbosch, heeft namens de Dorpsraad aan de kersverse ouders een cadeau overhandigd en hen heel veel geluk gewenst. John: ‘We hopen dat Duuk gaat genieten van alles wat Vorstenbosch te bieden heeft en met veel plezier woont in dit prachtige dorp!’

Voor de indeling en het aantal inwoners gaat de Stichting Dorpsraad uit van de parochie indeling. In 1928 stemde de bisschop van Den Bosch in met toevoeging van een deel van Bedaf, Hazelberg en de Dintherse Hoek aan de toenmalige parochie Vorstenbosch. Deze inwoners uit toen de gemeente Uden en gemeenten Dinther en klein deel Veghel waren voor school en kerk immers ook op Vorstenbosch gericht. In de getallen worden de inwoners die nu ook in Bernheze wonen toegerekend aan de parochie Vorstenbosch. 

Gemeente en CBS (centraal Bureau Statistiek) hanteren postcode en/of  wijk/buurtindeling. De postcode 5476, waar met name het dorp Vorstenbosch en delen van het buitengebied (Rauwe Hei/Grote Hei) toe behoren telde op 1 januari 2021 1754 inwoners (zie  https://www.vorstenbosch-info.nl/vorstenbosch-groeit/) Dintherse Hoek en Hazelberg zijn hier niet in opgenomen.

In de CBS buurtindeling omvat Vorstenbosch als buurt de bebouwde kom. Op 1 januari 2020 (latere gegevens niet bekend) telde de buurt Vorstenbosch 1415 inwoners. 

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info