Herinrichting Kerkstraat komt er aan

Reacties uitgeschakeld voor Herinrichting Kerkstraat komt er aan 262

De herinrichting van de Kerkstraat komt er aan. Het definitief ontwerp is na een laatste reactieronde afgerond. De gemeente verwacht in het voorjaar met de werkzaamheden te kunnen starten.

Ten opzichte van het voorlopig ontwerp zijn de volgende aanpassingen gemaakt. Bij Kerkstraat 34-36 komt een drempel in plaats van een wegversmalling. De wegversmalling tussen Kerkstraat 41 en 28a is verplaatst naar de kant van de even huisnummers. Er komt een extra groenvak bij de Kloosterkapel en het groenvak bij de pastorie wordt wat breder. Er worden drie (!) bomen gepland. Voor meer groen is er blijkbaar geen ruimte. Jammer, daarmee blijft de Kerkstraat een stenige straat en krijgt het niet de allure van een groene woonstraat zoals in 2009 in het integraal Dorpsontwikkelingsplan nadrukkelijk als wens vastgelegd is. 

Het asfalt als rijbaanverharding wordt vervangingen door een verharding van betonstraatklinkers met een breedte van 4.60 meter en aan twee zijden een rabatstrook van 60 cm. Totaal dus 5.80 m1 breedte. Er komt geen aparte fietssuggestiestrook.  Bij de versmallingen is de wegbreedte 4.10 meter. Met de drempels en slinger bij Schoolstraat moet daarmee de gewenste snelheid van max. 30 km/h afgedwongen worden. De trottoirs worden uitgevoerd in grijze betontegels.

Voor informatie zie www.bernheze.org/kerkstraatvorstenbosch

Bekijk/download hier het ontwerp

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info