Dat was “Ons Feestje”

1 562

De 37ste editie van de pronkzitting van de Piereslikkers droeg de titel “Ons Feestje”.  Opnieuw hebben veel dorpsgenoten met lef, maar vooral inspiratie en lol weer hun act op het podium van de Stuik laten zien en horen. 11 verschillende groepen en individuen brachten weer een variatie van dans, zang, toneel, sketches en buuts. Hilde van de Bergh zorgde voor vlotte aan- en afkondiging en de Pierebloazers ondersteunden muzikaal. Prins Hein d’n twidde met zijn raad en adjudant bekeken de optredens eveneens vanaf het toneel. In vier avonden hebben bijna 700 mensen  van de pronkzitting kunnen genieten.

Frisse Huppelpierkes zijn met hun moderne dans al lang niet meer de dansmariekes van vroeger.  Dansgroep Mi Chica, de huppelpierkes van weleer, lieten zien dat jong geleerd oud gedaan is. Sketches werden dit jaar verzorgd door de vriendgroep van de prins De panty’s, Orgie-Neel, enkele oud prinsen en vader en dochter Marcel en Janiek Dominicus.  Janiek is een vlotte prater en heeft ook muzikaal wat in huis. De leiding van Jong Nederland bracht op grappige wijze weer de nodige versprekingen. Dit jaar deden zo voor de 22ste keer mee.  Met Maikel Versantvoort, Ron Voets en als hoogtepunt Freddy van den Elzen als Skoolmister is de tonproater nog steeds een belangrijk onderdeel van de pronkzitting. Het Feestje werd muzikaal afgesloten met een feestelijke playback-carnavalsmedley door de Raad van Elf.

Het was weer een traditionele Vorstenbossche pronkzitting met genoeg talent om ook de komende jaren hier weer invulling aan te geven. Het was ook een lange zit van ruim 4,5 uur. verbeterpuntjes om het nog aantrekkelijke te maken zijn er natuurlijk ook. Hier en daar wat kritisch inkorten en iets minder platvloersheid zal de pronkzittingen nog aantrekkelijker maken.

Bekijk meer foto’s op www.piereslikkers.nl

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

1 reactie

  1. Eric van Houdt 6 februari 2017 at 18:03

    Platvloers? Het was toch op het podium te doen?

VORSTENBOSCH info