Ballroom en vossenjacht tijdens Vorstenbosch‘Kwist

Reacties uitgeschakeld voor Ballroom en vossenjacht tijdens Vorstenbosch‘Kwist 546

Bijna 500 deelnemers verdeeld over 27 teams deden afgelopen zaterdag mee aan de vijfde Vorstenbosch ‘Kwist. Om het lustrum te vieren kregen de teams, naast het quizboek, ook de nodige feestartikelen mee naar de thuisbasis.

Om de dorpsquiz aantrekkelijker te maken waren de vragen dit jaar verdeeld over 20 (in plaats van 10) verschillende categorieën. Uiteraard waren er vragen over het dorp, film, muziek en sport, maar ook nieuwe thema’s als Netflix, Social Media en horror. Om alle antwoorden te vinden moest er driftig gegoogeld, gepuzzeld en gebeld worden. Traditiegetrouw moesten deelnemers ook met regelmaat de straat op hun antwoorden te achterhalen.

Levende standbeelden

Iets na 19.00 uur liepen er opvallend uitgedoste figuren door het dorp. Aan de deelnemers de opdracht om van al deze vossen een handtekening te bemachtigen. Een uur later stonden er op het Meester Loeffenplein 27 levende standbeelden, waaronder een straatmuzikant, het Amerikaanse vrijheidsbeeld, Vrouwe Justitia, Kapitein Haak en een bronzen Miss Piereslikkers. Voor de derde en laatste geheime opdracht moest ieder team een ballroom-duo afvaardigen naar De Stuik. Daar kregen zij eerst een demonstratie van dansschool Van de Burgt te zien, om vervolgens zelf een vlekkeloze quickstep uit te voeren.

Knutselwerk

Behalve veel vragen en puzzelwerk en de genoemde buitenopdrachten, moest er ook dit jaar weer driftig geknutseld worden. Om 23.00 uur leverde men behalve het quizboek ook een kijkdoos, een usb-stick met foto’s en filmpjes en een driemeter lange feestslinger in. Al die slingers komen op 21 maart tijdens de prijsuitreiking in de feesttent achter Bar De Ketel te hangen. Ook dat beloofd weer een gezellige avond te worden met medewerking van de bands SoNutzz en Music On Demand.

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info