Burgemeester Moorman: “Heb oog voor elkaar”

Reacties uitgeschakeld voor Burgemeester Moorman: “Heb oog voor elkaar” 304


Maandag 16 maart 2020

Beste inwoners van Bernheze,

De maatregelen om het Coronavirus in te dammen zijn steeds steviger en ingrijpender. Ons maatschappelijk leven staat op een heel laag pitje. Kinderen kunnen niet naar school, cafés en restaurants zijn dicht en alles waar we ons op verheugd hadden (sportwedstrijden, concerten, kaartavonden, evenementen, vakantie, een bruiloft) is afgelast. Van ondernemers wordt het uiterste gevraagd om hun bedrijf en personeel gaande en staande te houden. Ik begrijp dat dit allemaal enorm ingrijpend is. Het ontregelt en alles is anders dan normaal.

We moeten onze sociale contacten tot het uiterste minimum beperken. In Bernheze zijn we graag onder de mensen, dus dat hakt er stevig in. Het zet ons leven op z’n kop. Toch zullen we dit offer met z’n allen moeten brengen. Voor onze eigen gezondheid en die van anderen. Gezondheid is immers ons grootste goed.

Mijn gedachten gaan uit naar de Bernhezenaren die besmet zijn door het virus. Ze zijn thuis in quarantaine of verblijven in ziekenhuizen (soms zelfs buiten de regio) waar ze niet of zeer beperkt door familie bezocht kunnen worden. Dat is ingrijpend en heel verdrietig. Ik wens hen veel beterschap en sterkte.

Ik hoop dat we in deze lastige tijden doorgaan met doen waar we in Bernheze goed in zijn: oog hebben voor elkaar. Wees alert op de eigen gezondheid, maar let vooral ook op ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid. Zij maken zich zorgen. Probeer elkaar waar mogelijk te ondersteunen en schroom niet om hulp te vragen.

Graag spreek ik m’n waardering en steun uit voor iedereen die zich inzet om deze crisis het hoofd te bieden: de mensen in de zorg, in de kinderopvang, bevoorraders en vakkenvullers van de supermarkten (waardoor hamsteren echt niet nodig is!), leerkrachten, politie, brandweer en al die anderen die hun steentje bijdragen. Het doet me bovendien goed dat ik in onze dorpen initiatieven zie ontstaan om anderen te helpen. Dank daarvoor!

Van de gemeente Bernheze mag u ook in deze crisistijd verwachten dat we er voor u zijn. We zijn dag in dag uit bezig om de crisis het hoofd te bieden. Tegelijkertijd staat ook onze dienstverlening onder druk. Ik vraag daarvoor uw begrip.

Het einde van deze crisis is nog niet in zicht. Het zal nog veel energie en opoffering van ons allen vragen. Ik roep u op om kalm te blijven, de adviezen van de overheid op te volgen en te handelen vanuit vertrouwen en solidariteit.

Houd het hoofd koel en het hart warm. Ik ben er van overtuigd dat wij Bernhezenaren dit kunnen. Ook in tijden van crisis vinden en steunen we elkaar.

Marieke Moorman
Burgemeester

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info