10de AED in Vorstenbosch

Reacties uitgeschakeld voor 10de AED in Vorstenbosch 164

Op zaterdag 7 april heeft de EHBO Sint Lucas met geweldige steun van de gemeente Bernheze en medewerking van John en Marga van der  Wijst de zorgboerderij  aan de Derptweg 12 weer een AED kunnen plaatsen. Daarmee is de tiende AED in Vorstenbosch een feit.

De AED’s, met uitzondering van die bij de tennisclub en de Vorstenbosscheboys zijn allen aangemeld bij AED Alert (download AED alert app in de appstore/playstore)

[wpgmza id=”1″]

 

Nu is het een goed teken dat Vorstenbosch redelijk AED proef is, maar zonder AED bedieners redden wij het niet. Elke dag sterven in Nederland 35 mensen aan een hartstilstand buiten het ziekenhuis! Voor Nederland betekent dit: 15.000 à 16.000 slachtoffers per jaar, 300 slachtoffers per week. Jong, oud, man, vrouw: het kan écht iedereen overkomen.  Het overgrote deel van de slachtoffers bevindt zich in en rond het huis maar ook op straat en bij de sportvereniging. Dit zijn mensen die jij kan redden als je een reanimatiecursus hebt gevolgd en in de buurt bent.

Bij een hartstilstand zijn de eerste 6 minuten cruciaal. Al na 4 tot 6 minuten raken hersencellen onherstelbaar beschadigd, hierna lopen ook andere organen schade op. De kans om te overleven is sterk verhoogd als er binnen 6 minuten mensen ter plekke zijn die starten met reanimeren en een AED gebruiken. Hier is jouw hulp onmisbaar, want de ambulance doet er vaak langer dan 6 minuten over om het slachtoffer te bereiken. En juist die eerste 6 minuten zijn van levensbelang! Niemand verwacht dat het in je omgeving gebeurd, maar stel dat het noodlot wel toeslaat in je omgeving, weet jij dan hoe je moet handelen?

Wil je meer informatie betreffende een AED cursus kan je altijd contact opnemen met Marion van de Ven, 06-25281390 of marionvdven66@gmail.com.                                                          

 

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info