10 jaar digitaal Vorstenbosch

4 516

kombord_vorstenbosch-info

Vorstenbosch-info.nl was op 4 mei 2003 de eerste dorpssite in de gemeente. Later volgden de Mooisites (Nistelrode, Heesch en Heeswijk-Dinther-Loosbroek) en de Hadeejer (Heeswijk-Dinther) het initiatief.  10 jaar later is Vorstenbosch-info uitgeroeid tot een volwaardig digitaal dorpsplein met nieuws, informatie, kalender, links enz. voor, door en over Vorstenbosch.

Vrijwilligers bedankt!

Uniek aan Vorstenbosch-info.nl is dat het geheel vrijwillig,  zonder enige bron van inkomsten en met een zeer beperkte menskracht al 10 jaar staande houd. Dit in tegensteling tot de andere websites die deels commercieel zijn of via advertenties worden gesponsord.  Frank Geenen is de drijvende kracht achter de website. Maar verschillende Vorstenbosschenaren zorgen er voor dat hij regelmatig wordt voorzien van nieuws. Leverancier van foto’s is met name Jo van de Berg die als dorpsfotograaf bij voorkeur geen enkele activiteit voorbij laat gaan en zijn foto’s beschikbaar stelt.  Natuurlijk wordt het nieuws vanuit de Stichting Dorpsraad ook via de website op de PC, laptop, tablet of smartfone gebracht.  Tijdens carnaval komen daar de hoffotografen van de carnavalsstichting bij. Ook andere inwoners weten waar ze leuke Vorstenbossche plaatjes kwijt kunnen.

Dat geldt ook voor de nieuwsberichten en aankondigingen van activiteiten en evenementen.  De Evenementenkalender probeert een zo volledig mogelijk beeld te geven aan alle activiteiten in het dorp. het is ook een hulpmiddel om het beste moment te plannen voor de eigen activiteiten. Martin Post vult dit namens de kloosterkapel aan met de activiteiten in de kapel.

Ton Strik zet wekelijks de nieuwste digitale parochieberichten on line. Cor Ottenheim draagt de zorg voor de KBO-pagina met digitale nieuwsbrieven. Bart van Kessel is de man achter de Vraagbaak informatie en houdt deze actueel. Namens de dorpsraad is Leo Somers de redacteur voor de dorpsraadpagina.  Ralph de Groot (www.web-pepper.nl) zorgt op de achtegrond er mee voor dat de techniek blijft werken.  Langs deze weg allemaal, zeker ook de niet met name genoemde ondersteuners en regelmatige bezoekers van de website hartelijk dank.

Naast nieuws ook ouds

Vorstenbosch-info vult de informatie over historisch Vorstenbosch ook regelmatig aan.  Oude krantenberichten en stukjes over de geschiedenis van Vorstenbosch worden door Frank verzorgd.  Cor Ottenheim levert uit zijn jarenlange studie de historie van oude woonplekken en genealogieën van het dorp aan. Bijzonder zijn ook het bijnamenregister en de pagina met informatie over de trots van Vorstenbosch, molen de Windlust.  Suggesties voor interessante uitbreidingen van de website zijn altijd welkom.

Twitter

Via twitter- meldingen kan iedereen met een twitteraccount direct een berichtje plaatsen door gebruik te maken van #Vorstenbosch in het bericht. In de rechterkolom wordt dat bericht meteen geplaatst.  Maar ook via email (webmaster@vorstenbosch-info.nl) of het contactformulier komen regelmatig meldingen binnen die in een bericht worden verwerkt. Blijf vooral voor voeding zorgen.

Goed bekeken

‘Dagelijks worden ongeveer 300 pagina’s bekeken.Dat zijn ongeveer 2100 bezoeken per week en ongever 100.000 per jaar. Vorstenbosch-info.nl is ook te benaderen via www.vorstenbosch.net of www.vorstenbosch.nl.nu.  Vorstenbosch.nl was helaas al door een ander gekocht toen we in 2003 met deze website begonnen vandaar dat dat adres niet beschikbaar is.

Uw bijdrage?

Dankzij allerte en attente inwoners blijft de website actueel en leuk om aan te werken en te raadplegen. Wilt u een bijdrage leveren? Graag! reageer naar webmaster@vorstenbosch-info.nl, kom langs of bel.  Direct een reactie plaatsen via onderstaand reactieformulier kan ook heel goed.

 

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

4 reacties

 1. web-pepper.nl 8 mei 2013 at 23:02

  Graag gedaan en keep up the good work!!

 2. Henny v.d.Heijden 8 mei 2013 at 02:19

  Hoi Frank,
  Proficiat met je 10 jarig jubileum, en ga a.u.b. zo door.
  Je doet het geweldig.
  Groetjes
  Henny

 3. Geert Ottenheim 4 mei 2013 at 15:22

  Als trouwe bezoeker van deze site wil ik de oprichters en diegene die deze site onderhouden of er een bijdrage aan leveren, bedanken. Via deze site blijf ik op de hoogte van hetgeen gebeurt en leeft in Vorstenbosch. De veelzijdigheid en de kwalitetit is gezien de kleine gemeenschap en de beperkte middelen bewonderingswaardig.Mijn respect is enorm.
  Masha danki

 4. Rinie Geenen 4 mei 2013 at 09:44

  Het is super dat de digitale berichtgeving over Vorstenbosch al zo lang bestaat. Veel dank aan Frank en alle andere vrijwilligers die dit in stand houden.

VORSTENBOSCH info