Woonwens, vader van de gedachte?

Reacties uitgeschakeld voor Woonwens, vader van de gedachte? 159

Vorig jaar liet de gemeente een woonwensenonderzoek houden. Iedere vier jaar wordt een dergelijk onderzoek gedaan. “Het onderzoek wordt gebruikt om de toekomstige woningbehoefte en gewenste woningbouwprogrammering in de gemeente te bepalen. Ook biedt het een basis voor het maken van prestatieafspraken met de woningcorporaties.” aldus de gemeente in het rapport. Deze week werd het eindrapport openbaar.

Het is lastig uit het uitgebreide rapport een compacte conclusie te trekken. Het roept wel de vraag op of de wens om ergens te wonen ook overeenkomt met de werkelijke beweging die in de toekomst gemaakt gaat, kan of moet worden. Met meer informatie over resultaat van voorgaande onderzoeken afgezet tegen het actuele had daar mogelijk iets meer over gezegd kunnen worden. Een goed beeld over de daadwerkelijke woonvraag ontstaat ook pas met meer inzicht in de toevoegingen aan het woningbestand in de afgelopen jaren, het werkelijk verloop van verhuizingen,  demografische ontwikkelingen en actuele urgentie van woonproblematiek. Verder weten we al vele decennia dat de werkelijke beschikbaarheid van woningen niet voldoende aansluit bij de vraag en wens waardoor aan de basisbehoefte van fijn en waardig wonen niet voor iedereen kan worden voldaan. Een blijvend zorgpunt voor het gemeentebestuur.

In het rapport lezen we dat de huidige inwoners over het algemeen wel tevreden zijn over de huidige woonsituatie en woonplek. Vorstenbosch geeft een rapportcijfer 8 voor de woning en 8,1 voor de woonomgeving.

Lees hieronder het factsheet van de resultaten voor Vorstenbosch. Het volledige rapport is te lezen op www.bernhezs.org.

 

 

 

 

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info