KBO Vorstenbosch wordt Senioren Vorstenbosch

Reacties uitgeschakeld voor KBO Vorstenbosch wordt Senioren Vorstenbosch 65

De Katholieke Bond van Ouderen in Brabant laat na jarenlange discussie en een sterk teruglopend draagvlak de ‘K’ uit haar naam vallen. De afdeling Vorstenbosch volgt en heet voortaan Senioren Vorstenbosch. In de landelijke bladen zei voorzitter Leo Bisschops (whats in a name!) onlangs dat KBO-Brabant de knoop eind vorig jaar al heeft doorgehakt. Een grote meerderheid van de afdelingen wilde verder zonder K.
De ouderenbond heeft zich de laatste decennia ontwikkeld tot een belangenorganisatie ‘waar aandacht en omzien naar elkaar’ bindend zijn. ‘Daar hoeft de K niet per se meer bij. Het kan ook zonder’ aldus Bisschops. Omdat per 4 juni jl. KBO-Zeeland is opgegaan in KBO-Brabant is vanaf  ie datum de naam veranderd in ‘Senioren Netwerk Brabant-Zeeland’.

Het bestuur van de afdeling Vorstenbosch heeft er voor gekozen om mee te gaan met de mening van de 270 plaatselijke afdelingen. Vorstenbosch kiest voor Senioren Vorstenbosch als naam van de vereniging. Maar uiteraard zal de naam KBO nog wel even gebruikt gaan worden, zoals Bejaardenbond of Bond van ouderen ook nog wel eens gebruikt werden, terwijl deze namen al lang niet meer formeel van toepassing waren.

Voor meer informatie www.senioren-kbo-vorstenbosch.nl

 

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info