Straatnamen: Schoolstraat

Reacties uitgeschakeld voor Straatnamen: Schoolstraat 266

Jan Smolenaers klom op op een mooie lentedag in april boven in de molen, fotografeerde de Schoolstraat waar hij met zijn vrouw al ruim 56 jaar woont, en stuurde deze foto op. Dat was voor Vorstenbosch-info.nl weer aanleiding om het overzicht met Straatnamen op deze website aan te vullen met de Schoolstraat.  De betekenis van deze straatnaam ligt voor de hand en is niet bijzonder. Bij aanleg is een nieuwe toegang naar de school aanleiding geweest voor de naamgeving. Molenstraat was wellicht passender geweest. Bijzonder in deze straat is wel dat het sociale hart van het dorp er te vinden is, De Stuik. Binnenkort met nog meer gebruiksmogelijkheden door de aanvulling met een multifunctionele sportzaal.  Ook bijzonder is de vondst van een urn uit de bronstijd bij eerste aanleg van deze straat in 1958.

Deze Urn, van de zogenaamde Hilversumcultuur, bewijst dat Vorstenbosch al in de bronstijd, ca 1800-1100 voor Christus, een bewoonde plek is geweest en wordt archeologisch in Nederland als een belangrijke vondst beschouwd. Wellicht worden er bij verdere invulling van nieuwbouwwoningen op het speelveld nog aanvullende belangrijke vondsten gedaan. 

Zie meer informatie over straatnamen in Vorstenbosch.

Lees meer over de Urn van Vorstenbosch.

Interessante informatie over Vorstenbosch of leuke foto’s? Stuur ze voor publicatie naar webmaster@vorstenbosch-info.nl.

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info