RUIGOORD in Cultuurkapel

Reacties uitgeschakeld voor RUIGOORD in Cultuurkapel 176

In februari is op drie zondagen het kunstenaarsdorp Ruigoord op bezoek in de Cultuurkapel.

Ruigoord

Het groene kunstenaarsdorp Ruigoord ligt verscholen in het Amsterdamse havengebied. Het is de oudste culturele vrijplaats van Nederland. Hier werken sinds 1973 tientallen kunstenaars in ateliers en uitvoeringsruimten. In 2023 vierde het dorp haar 50 jarig bestaan. Er is een sterke traditie van samenwerking. Samen organiseren de Ruigoorders allerlei bijeenkomsten waar muziek, poëzie, kunst, natuur, magie en rituelen samenkomen. Masja Ottenheim (geboren en getogen in Vorstenbosch) heeft op Ruigoord een atelier en is een van de drijvende krachten in het kunstenaarsdorp. Samen met mede Ruigoorders komt ze in februari haar geboortedorp en omgeving kennis laten maken met Ruigoord en haar werk.

Agenda

Op 4 februari om 15.00 uur opent de expositie “Ruigoord bezoekt Vorstenbosch, geluk is met de dwazen” met gedichten en verhalen door Hans Plomp. Deze tentoonstelling is vervolgens ook op 18 en 25 februari te bezichtigen. Vanaf 15.30 uur is er een RUIGOORD HAPPENING met o.a. gedichten van en door Hans Plomp (schrijver, dichter en medeoprichter Ruigoord), een verhaal door Tosca Niterink (actrice, comédienne en schrijfster, onder andere bekend van Theo en Thea) en muziek. Toegang gratis.

Op 18 februari is de expositie van 14.00 uur tot 17.00 uur gratis te bezoeken

Vanaf 15:30 uur is er een Cacaosessie door Masja Ottenheim. Een ritueel met meditatie en verbinding. Kosten € 7,50. Kaarten via de website.

Op 25 februari is de expositie van 14.00 uur tot 17.00 uur gratis te bezoeken.

Om 15.00 uur verzorgen Hans Plomp (mede grondlegger van Ruigoord) en Masja Ottenheim de lezing Scharrelmens met vrije uitloop****. De zin van het leven is dat je er zin in hebt. Maar wie heeft er zin in oorlog, vervuiling, gebrek aan woonruimte, crises, depressie, wantrouwen. Waar vinden wij de vreugde die het leven zinvol maakt? De toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie op www.cultuurkapelvorstenbosch.nl

 

 

 

 

 

 

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info