[update] Volle kerk met pasen in Jakarta

Reacties uitgeschakeld voor [update] Volle kerk met pasen in Jakarta 277
photo 4_600

Lambert van de Heuvel tijdens de viering van Witte Donderdag

Lambert van den Heuvel (23/12/1930 Vorstenbosch, Kerkstraat) is sinds 1951 woonachtig in Indonesië. Aanvankelijk werkte hij daar als missionaris, later als pastoor van parochie Sint Theresia  in Jakarta. Lambert Surigi van den Heuvel stuurde op goede vrijdag foto’s van de vieringen van witte donderdag en goede vrijdag in zijn parochie. Op zaterdag kwamen daar enkele foto’s van de viering van paasnacht bij. 

“Pasen 2013 in de Theresia Parochie in het centrum van Jakarta. De eerste viering, met 5.000 mensen in de Engelse taal. De tweede viering: met 5.000 mensen in de Indonesische taal. De derde viering met 4.000 mensen in de Indonesische taal. Dat wil zegen dat wij in de Goede Weekviering rond de 40.000 mensen hebben ontvangen. Dit is elk jaar met Kerstmis en Pasen een geweldige organisatie! In de miljoenen stad van Jakarta met zowat 17 miljoenen mensen hebben wij nu al bijna 70 parochies. En op alle feestdagen zijn allle kerken vol!” 

De foto’s van “de kruisiging van Jesus”  in de kerk van Lambert van den Heuvel zijn gemaakt om 9.00 uur in de ochtendviering op Goede Vrijdag. De kruisiging is opgevoerd door de leerlingen van de bijbelgroep trainers van Lambert. Dit jaar zijn er 70 cursisten, die de 6 maanden training volgen om leiders van bijbelgroepjes te worden. Daarbij hoort ook de oefeningen om drama’s te maken.

Lambert van den Heuvel groet via Vorstenbosch-info.nl iedereen in Vorstenbosch hartelijk en hij wenst allen een vrolijk pasen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

 

Steekwoorden: , , , ,
f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info