Ouwens 25 jaar priester

Reacties uitgeschakeld voor Ouwens 25 jaar priester 343

Op 10 juni 1995 werd Pastor Ouwens in de Sint Jan in den Bosch door toenmalige bisschop Mgr. J. ter Schure tot priester gewijd. Hij was op dat moment 23 jaar. Dat is volgens de kerkelijke normen te jong (vanaf 24 jaar mag je priester gewijd worden)  en dus moest er Pauselijke dispensatie (verlof) worden aangevraagd. Sinds september 1994 liep Ouwens al stage in de Lambertusparochie van Meerveldhoven, daar bleef hij nog tot 2002.

Onder druk van bisschop Mgr. A. Hurkmans is hij daarna 6 jaar pastoor geweest in Wanroij, Rijkevoort en Landhorst. Onder zijn leiding werden de drie parochies naar een pastorale eenheid gesmeed. In augustus 2008 werd Frist Ouwens tot pastoor van de parochie Nistelrode/Vorstenbosch benoemd, en sinds enkele jaren geeft hij leiding aan het pastorale team van parochie de goede Herder waar Nistelrode en Vorstenbosch samen met Heesch, Gefffen, Nuland en Vinkel in zijn ondergebracht.

Pastoor Ouwens zou op 14 juni zijn jubileum gevierd hebben. Door de Corona-crisis gaat dit niet door. Op het parochieblad van deze week beschrijft hij zelf onder Pastoorspraatje zijn zilveren jubileum. Hij benoemt onder andere de veranderingen in kerk en samenleving en de schandalen in de katholieke kerk; “naast alle schaamte voor wat mensen doen in naam van geloof maar wat geen geloof is kan ik toch vasthouden aan het geloof in een liefdevolle God en dat we zonder die God slechter af zijn dan met.”

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info