Verzoek aan ouders: niet parkeren bij school

Reacties uitgeschakeld voor Verzoek aan ouders: niet parkeren bij school 270

ScreenShot110Het schoolteam en de oudervereniging vragen ouders om niet te parkeren in de parkeerstroken bij de school. Dit komt de verkeersveiligheid niet ten goede. Het liefst ziet men dat ouders te voet of met de fiets naar de school komen. Als dat niet kan dan wordt de ouders verzocht om wat verder van school te parkeren.

Basisschool Op Weg heeft sinds jaren een werkgroep bestaande uit een aantal ouders en leerkrachten die in samenwerking met het BVL-project (Brabants Verkeersveiligheid Label) de verkeersveiligheid op en rond de school bevordert. Gestreefd wordt naar een verkeersveilige omgeving rondom school voor de kinderen! Voor deze BVL werkgroep zoekt de school nog versterking.

De school adviseert het volgende: Rondom de school is er geen ruime parkeergelegenheid. Parkeer uw auto a.u.b. niet dichtbij de ingang van de school. Komende vanuit de Kapelstraat kan de auto vóór de hoek met het Liebregtsplein op de lange parkeerstrook worden gezet. Komende vanuit de Schoolstraat kan de auto vóór de ingang naar de gymzaal of op de parkeerplaats bij De Stuik worden geplaatst. Vanaf die plekken is het maar een klein stukje wandelen naar school. Op deze manier wordt het voor onze kinderen een overzichtelijke en veilige situatie van komen en gaan naar school. Ook zorgen we voor minder overlast voor de bewoners van de Eggerlaan.

Dus niet parkeren op de parkeerstrook van de Eggerlaan of nog beter, kom gezellig en gezond te voet of met de fiets.

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info