Nieuwe lading goederen voor Tanzania

Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe lading goederen voor Tanzania 214

naaimachines

177 handnaaimachines, een aantal rollators en een partij thuiszorgkleding werden op zaterdagmorgen aan de Kapelstraat ingeladen in een  grote vrachtwagen. Rini en Tini Somers hebben deze goederen in de afgelopen jaren ingezameld uit het hele land. De naaimachines zijn grondig nagekeken en waar nodig gerepareerd. De goederen gaan via Zeeland per schip naar Mombassa in Kenia. Van daaruit gaat de lading per vrachtauto naar Mwanza in Tanzania, de thuisbasis van broer Jan.

De naaimachines worden gebruikt om naaicursussen aan vrouwen te geven. Daarna kunnen ze met deze naaimachines ook de kost verdienen in naaiateliers of als thuiswerker. De kleding wordt in ziekenhuizen gebruikt. Rini en Tini verzorgden al eerder grote transporten van goederen naar Afrika. Dankzij ook de steun van transportbedrijven en gulle gevers kan het verschepen van de spullen bekostigd worden.

Jan Somers is dit jaar 50 jaar geleden naar Tanzania vertrokken als missiepater. Vlak voor kerst werd Jan getroffen door een lichte herseninfarct. Hij kwam naar Nederland en revalideert op dit moment in Heythuyzen.

 

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info