Nieuwe gymzaal weer een stapje dichterbij

Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe gymzaal weer een stapje dichterbij 307

In 1963 bouwde Jan Kanters het eerste huis aan de Eggerlaan. Hij woonde daar bijna 55 jaar met zijn vrouw Netty en ze brachten daar hun kinderen groot. Jan en Netty verhuisden enkele maanden geleden naar het Liebregtsplein. Nu zijn slopers begonnen om de woning af te breken. De woning maakt plaats voor een nieuwe gymzaal. Die zal straks met de Stuik verbonden worden. De zaal kan dan ook voor meer dan alleen gymnastiek gebruikt worden en sporters in de avonduren kunnen gemakkelijker aan de bar nog even nagenieten.

Op 28 september besloot de gemeenteraad positief over het nieuwe bestemmingsplan (zie agendapunt 12 van de vergadering op 28 september). Na bouw van de gymzaal zal de oude gesloopt worden. Daar ontstaat dan ruimte voor een 10-tal woningen die waarschijnlijk in zelfbouw kunnen worden ontwikkeld. De verwachting is dat in het voorjaar van 2018 de plannen voor de gymzaal kunnen worden afgerond. en dat met de bouw kan worden begonnen. Zo mogelijk met het schooljaar 2018-2019 kan de gymzaal dan in gebruik worden genomen.

Een werkgroep met de gemeente, Stichting Dorpsraad, Stichting De Stuik en de basisschool spant zich in om de gymzaal met Vorstenbossche inzet ontworpen en gebouwd te krijgen.  De vaste gebruikers van de Stuik worden bij de planuitwerking betrokken.

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info