[UPDATE] Jubileum priesterfeest Jan Somers

Reacties uitgeschakeld voor [UPDATE] Jubileum priesterfeest Jan Somers 427

Jan met zijn broers Harry, Tini, Rini en Cor

Jan Somers (1941, Kapelstraat) vierde op zondag 13 augustus zijn 51 jarig priesterfeest in Vorstenbosch. Na een Eucharistieviering in de parochiekerk toog het gezelschap naar de Stuik en was er van 12.30 tot 15.00 uur een receptie. Veel inwoners, familie en kennissen kwamen langs om Jan te feliciteren

Jan kreeg vlak voor zijn 50-jarig priesterfeest eind 2015 in Tanzania een herseninfarct. Na een korte opname in het ziekenhuis in Tanzania werd Jan naar Heythuysen in Limburg overgebracht om te herstellen en waar hij zijn huidige woonplek heeft. Begin juli was Jan met enkele familieleden in Tanzania om daar afscheid te nemen van zijn werk- en thuisplek. In 1966 vertrok Jan als jonge priester naar Tanzania. In 50 jaar heeft hij daar veel werk verricht, met name in verbetering van het onderwijs en beroepsopleidingen. Veel gehandicapten hielp hij ook met de start van een eigen bedrijf, bijvoorbeeld met een van de vele naaimachines die via broers Rini en Tini in Nederland zijn ingezameld.

“Het is mijn roeping om daar te zijn. Om me helemaal te geven, zo lang als ik kan.” zei Jan in 2013 voor Omroep Brabant. Maar dat het zo snel al niet meer zou kunnen had Jan niet gehoopt en verwacht.

Jo van de Berg maakte de volgende foto’s op zondag 13 augustus

 

Zie hieronder enkele foto’s van Jan’s reis in juli naar Tanzania en enkele foto’s van het feest rond de priesterwijding in 1966.

 

 

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info