Jaarvergadering Dorpsraad

Reacties uitgeschakeld voor Jaarvergadering Dorpsraad 199

De jaarvergadering van Stichting Dorpsraad Vorstenbosch op 9 december kon als live evenement niet door gaan dit jaar. In plaats daarvan keken ca 140 inwoners en belangstellenden in een livestream naar een aantal presentaties. Interactie was mogelijk gemaakt via whatsapp. Kijkers maakten goed gebruik van de mogelijkheid om vragen  te stellen.

Voorzitter John Groen en secretaris Sanne Vandewall gaven een inhoudelijke en financiële verantwoording van de activiteiten van de stichting in het afgelopen jaar. Op de pagina van stichting dorpsraad, dorpsraad.vorstenbosch-info.nl  is vanaf deze week het inhoudelijk jaarverslag over 2020 te vinden.

Na een presentatie van wijkagent Mieke Bode kwamen inhoudelijk verder aan bod het nieuwe bouwplan op de Bergakkers, de reconstructie van de Kerkstraat en het voornemen om via enkele werksessies een nieuwe routekaart voor de toekomst te schetsen. De huidige routekaart, het Idop van 2009, is voor een groot deel gerealiseerd. Inwoners worden komend jaar uitgenodigd om met een actuele blik naar de toekomst van het dorp te kijken.

Bergakkers fase III

Wethouder Peter van Boekel gaf aan dat op korte termijn met het bouwrijp maken van Bergakkers fase II wordt begonnen. Begin volgend jaar gaan kavels en woningen in de verkoop. De gemeente gaat de 14 beschikbare vrije bouwkavels direct allemaal uitgeven. Van de koopwoningen zullen via projectontwikkelaar Van Wanrooij in de eerste fase ca 24 woningen in de verkoop komen in verschillende prijsklassen vanaf ca € 225.000. Het plan kent ook 6 sociale huurwoningen (huurprijs lager dan € 730) die via Mooiland in de verhuur gaan. Er is een duidelijke toename van behoefte aan huurwoningen.Op dit moment staan 21 woningzoekenden ingeschreven voor Vorstenbosch bij de woningcorporatie.

Herinrichting Kerkstraat

Tot 6 december kon op het conceptplan voor de Kerkstraat worden gereageerd. In maart zal het definitieve plan voor een laatste reactieronde beschikbaar zijjn. Vrij snel daarna kan de herinrichting worden opgestart.

De Jo Show

De jaarvergadering werd traditioneel afgesloten met de diaserie van Jo van den Berg. Deze keer niet voorzien van een toelichting door Jo zelf. Ondanks dat 2020 in alle opzichten een bijzonder jaar was liet Jo een mooie doorsnede van Vorstenbosch zien.

 

 

 

 

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info