Bouw Bergakkers 3 gestart

Reacties uitgeschakeld voor Bouw Bergakkers 3 gestart 310

Afgelopen week is de gemeente gestart met het bouwrijp maken van bouwplan de Bergakkers fase 3. Riolering, kabels en leidingen worden aangelegd en er komt een bouwweg.  In dit plan is ruimte voor 55 woningen. 14 kavels zijn beschikbaar voor zelfbouwers. Begin 2021 komen deze kavels allemaal in de verkoop.  Kavelgrootte en kavelprijzen zijn nog niet bekend. Afgaande op recente berichten over stijging van grondprijs in Heeswijk-Dinther zal de grondprijs zeker rond de € 400,= per m2 komen te liggen.

Van Wanrooij gaat in fase 1 van het plan 25 woningen bouwen.  19 koop- en 6 huurwoningen. De huurwoningen hebben een huurprijs beneden de zogenaamde liberaliseringsgrens van € 737 per maand.  Onbekend is nog wie de verhurende partij gaat worden. Wethouder van Boekel gaf deze week in de jaarvergadering  van de Dorpsraad aan dat er een grote behoefte is aan huurwoningen. Op dit moment staan 21 mensen ingeschreven voor een huurwoning in Vorstenbosch. En het aantal is groeiende. 

De koopwoningen in de 1ste fase bestaan uit 4 grote tweekappers, 4 compacte tweekappers, 2 levensloopbestendige woningen, 5 Royale rij- en hoekwoningen en 4 sociale koopwoningen.  De tweekappers zullen waarschijnlijk vanaf ca € 265.000 te koop komen. De sociale koopwoningen vanaf ca € 225.000 aldus wethouder van Boekel op de jaarvergadering.  De verkoop van deze woningen zal ook in het voorjaar zijn, en de bouw zal naar verwachting in de zomer van 2021 starten.

De Dorpsraad vindt het aandeel sociale koopwoningen te laag. Een andere verhouding koop/huur is wat hen betreft nodig.   

Waarschijnlijk worden zowel kavels woningen via een lotingsysteem verkocht.  Een verdeelsysteem met voorkeur, b.v. voor inwoners vanuit Vorstenbosch, is wettelijk niet mogelijk.

Volg de website van de gemeente en die van bouwbedrijf van Wanrooij voor de actuele informatie. 

Lees hier eerder berichten over het bouwplan Bergakkers 

Laat hier ook uw reactie achter over wonen en woningen in Vorstenbosch.

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info