Heropening Cafetaria

1 1533

Vanaf 12 april kan Vorstenbosch weer in eigen dorp terecht voor friet en snacks. Na een verbouwing en enkele maanden sluiting openen Mike en Linda van Heeswijk de vernieuwde Cafetaria De Schaapskooi. De cafetaria is geopend van woensdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 21.00 uur. Naast het bekende assortiment friet en snacks kan men er ook genieten van broodjes of een lekkere lunch. Voor meer informatie of online bestellen (en afhalen) zie www.cafetariadeschaapskooi.nl.

Friet sinds 1955

Begin maart 1955 konden Vorstenbosschenaren voor het eerst friet kopen in het dorp. Voor een kwartje (25 guldencenten) kon je tegenover het klooster in een kraampje friet kopen. Het kraampje was er neergezet door de firma Rijkers uit Nistelrode. Tot ca 1970 kon je in het frietkraampje dat intussen naar de Kapelstraat was verhuisd op zondag een frietje kopen. Nol de Graaf uit Nistelrode oftewel ‘Nulleke Friet’ bakte en verkocht de friet, een kroket, nasibal of frikandel. Alles gebakken in Ossewit. Wie heeft hier nog herinneringen aan of een foto van het frietkot? Reageer hieronder of via webmaster@Vorstenbosch-info.nl. 

 

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

1 reactie

  1. Ad van Zoggel 9 april 2024 at 09:58

    Nuileke friet. Jazeker weet ik dat nog .Friet in n puntzak. In mijn herinnering had Nuileke n beenlengte verschil ,.volgens mij was het niet eens een kwartje.
    Ik ging zaterdag of zondag, weet ik niet meer ,n frietje halen samen met Wim en Gerard Dekkers ,mijn buurjongens op de Rietdijk.

VORSTENBOSCH info