Herinneringsplaquette pater Jo van de Ven

Reacties uitgeschakeld voor Herinneringsplaquette pater Jo van de Ven 260

plaquette

In de Heilige mis van zondag 23 oktober werd voor de eerder dit jaar overleden pater Jo van de Ven een herinneringsplaquette geplaatst in de parochiekerk. De plaquette werd geplaatst in aanwezigheid van pater Jan Somers en de familie van de Ven.

Pater Jo van de Ven is geboren in Vorstenbosch en studeerde na de lagere school achtereenvolgens aan het gymnasium in Heeswijk, en verdere studies in Esch en Ottawa en werd priester gewijd op 2 juli 1966. Jo van de Ven is benoemd in Mozambique tot 1967 en daarna tot 2015 in Uganda. Pater Jo van de Ven is bijna 50 jaar actief geweest in Afrika en heeft zich in die tijd op veel plaatsen ingezet voor de kerkgemeenschap en zeker voor de armen en minderbedeelden. Het viel Jo zwaar dat hij om gezondheidsredenen Uganda moest verlaten en niet meer terug kon keren om afscheid te nemen van zijn geliefde mensen aldaar.

Zijn laatste jaar heeft hij in verband met zijn zwakke gezondheid in Heythuysen doorgebracht in een verzorgingshuis van hulpbehoevende en rustende Witte Paters. Hij is daar op 21 augustus 2016 overleden en overgebracht naar zijn laatste rustplaats op het kerkhof van St. Charles in Heythuysen.

Fancyfair en Missie Comité

Jo van de Berg maakte onderstaande foto’s

 

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info