Gouden jubileum Notenkrakers

Reacties uitgeschakeld voor Gouden jubileum Notenkrakers 113

Drumband tijdens een van deerste straatoptredens in 1972

Muziekvereniging Notenkrakers zag in juni 1971 het levenslicht met een drumband of tamboerkorps van ruim 30 leden. In 1975 volgde een fanfareorkest, in 1980 muziekkapel De Pierebloazers. In de afgelopen 50 jaar veranderde de drumband in een slagwerkgroep. De Pierebloazers werden van promsorkest een feestband. Het fanfareorkest verlegde het accent van straatparades en serenadeorkest naar een breed georiënteerd blaasorkest dan tijdens concerten muziekwerken van klassiek tot moderne pop en rock speelt.

Vanuit enkele succesvolle muziekspektakels ontstond het idee voor projectorkesten. Een brede groep van muzikanten van binnen en buiten de muziekvereniging legt zich gedurende een bepaalde periode toe op een project. In principe is met een presentatie het project afgerond. In 2019 ontstond zo het projectorkest SoNutzz. Het lag in de bedoeling de feestavond van de dorpskwis 2020 muzikaal op te luisteren. Door coronamaatregelen ging dat niet door. Op een nog te bepalen moment zal het resultaat worden gepresenteerd.

Coronamaatregelen hebben er ook toe geleid dat de Notenkrakers dit jaar geen feestprogramma voor het dorp konden voorbereiden en presenteren. Zij vieren het gouden jubileum ingetogen in eigen kring.  Bert van der Pas, mede oprichter viert dit jaar ook zijn 50-jarig lidmaatschap. Tijdens de verenigingsbarbecue in juli wordt de jubilaris in het zonnetje gezet.

www.notenkrakersvorstenbosch.nl

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info