Gewoon Vorstenbosch

1 148

eindeBBK_VorstenboschHet college van Bernheze zegt deze week de koers als zelfstandige gemeente te willen continueren en verder aan te scherpen vanuit een regionaal perspectief. Dus niet opgaan in een Maashorst gemeente met Uden en Landerd of opsplitsen en verdelen onder de buurgemeenten als het aan het college ligt.

Maar het overleg, de samenwerking , afstemming en aanscherping vanuit een regionaal perspectief zijn nog ver van huis. Dat blijkt uit de de standpunten die in korte tijd vanuit Uden, Landerd, Bernheze en ook Oss en de samenwerkende gemeenten in Meierijstad voorbij komen. Het kan toch niet zo zijn dat anno 2015 de gemeenten Uden en Landerd voor de zomer naar buiten brengen dat ze graag met Bernheze een nieuwe gemeente Maashorst willen vormen zonder dat ze daarbij de mening van het college van Bernheze hebben gehoord? De gemeenten werken immers in As50 verband al samen  Maar de ruzie die daarna ontstond in Landerd heeft het college en de verschillende partijen in de coalitie doen schrikken.

Het college kiest nu vanuit die verschillende meningen en standpunten binnen en buiten de gemeente voor de veilige weg. Een standpunt om zelfstandig te willen blijven is vastgelegd in het coalitieakkoord. Dat was vooral een standpunt voor de korte termijn. Regeren is echter vooruitzien en risico durven nemen. Het college kiest voor een veilige voorkeur en wil de coalitie er niet voor op het spel zetten zoals in Landerd wel gebeurde. Wellicht een verstandige keuze voor de korte termijn. Maar het is waarschijnlijk ook ontwijkgedrag. De discussie zal zich toch weer binnen enkele jaren aandienen.

Afijn, Vorstenbosch blijft Vorstenbosch, of we nu met een gemeentehuis in Heesch, Uden of Veghel van doen hebben. Een sterke gemeenschap met een eigen koers die onder regie van de Dorpsraad best nog wat aangescherpt mag worden.

En of gemeentebestuur en politiek er in deze discussie in slagen om de zogenaamde kloof tussen bestuur en inwoners te verkleinen, integendeel lijkt me! Op 1 oktober zal de gemeenteraad een richtinggevende uitspraak doen en ieder vindt er het zijne van. Deel gerust uw mening door te reageren.

Zie interview Marieke Moorman op D-TV

Zie ook Vorstenbosch, gemeente Maashorst?

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

1 reactie

  1. Leo Somers 5 september 2015 at 12:11

    Beste inwoners van Vorstenbosch,

    Als je de raadsleden nog een advies voor het door haar te nemen besluit op 1 oktober a.s. wilt meegeven, heb je nu de kans ! Dus als jij je erbij betrokken voelt, reageer dan !

    Groet,
    Leo Somers

VORSTENBOSCH info