De toekomst van ons dorp

3 323

Vb_gemMaashorst-870x319De inwoners van Landerd spraken zich deze week uit over de toekomst van hun gemeente. Een meerderheid kiest voor een grotere Maashorst gemeente met een deel van Bernheze, in tegenstelling tot een meerheid van de gemeenteraad. Dit roept de vraag op of de gemeenteraad nog wel een goede vertegenwoordiging van het volk is? Uden sprak zich al eerder uit voor een Maashorst gemeente. De provincie liet begin deze maand aan de gemeente Bernheze weten niet overtuigd te zijn van de keuze voor zelfstandigheid. Partijen in Bernheze roeren zich langzaam ook al weer in de discussie. Zie www.D-TV. Ook oud burgemeester, inwoner van Bernheze en lid van D66 Jos Heijmans mengt zich in de discussie en ziet graag dat Bernhezer inwoners zich via een referendum mogen uitspreken over de toekomst van hun gemeente of woonplaats.

Deze ontwikkelingen maken wel duidelijk dat vooral de inwoners van de dorpen zich duidelijker moeten gaan uitspreken over hun toekomst en het niet moeten overlaten aan de gemeenteraad alleen.

Wat vinden de inwoners van Vorstenbosch? Hoort Vorstenbosch als oude grensgemeente van Staats Brabant en onderdeel van de Meierij van ‘s-Hertogenbosch en het Kwartier Maasland meer bij Bernheze met oriëntatie op Oss?  Of is Vorstenbosch door zijn oriëntatie in de afgelopen eeuw op voornamelijk Veghel beter een onderdeel van Meierijstad? Of past Vorstenbosch met Bedaf als  een van de recreatieve entrees van een zich sterk ontwikkelend natuurgebied de Maashorst prima bij een nieuw te vormen gemeente Maashorst?  Biedt dat nieuwe kansen voor een toeristisch recreatieve en economische ontwikkeling van ons dorp?

Wat vindt U? Laat een reactie achter!

 

 

 

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

3 reacties

  1. Tjerk de Boer 9 december 2015 at 18:28

    Het is niet raar dat de gemeente Bernheze zich uitspreekt voor voortzetting daarvan. Een mens is van nature niet destructief dus je zelf opheffen doe je niet snel. Of dan een eerlijke, oprechte of objectieve keuze is gemaakt kan een ieder zich afvragen. Een referendum is voor mij de enige democratische weg om te gaan. Wat er ook gekozen gaat worden. Met andere woorden gemeente wees eerlijk naar je zelf en leg jullie besluit langs de lat door het volk te raadplegen.

  2. Leo Somers 1 december 2015 at 18:49

    Ontwikkelingen in de regio om je heen dienen serieus te worden bezien en afgewogen met inspraak van de inwoners.

  3. jeanette dekkers 29 november 2015 at 23:43

    Een referendum zou voor de gemeente Bernheze de ogen kunnen openen van de gehele gemeenteraad. Zij horen te weten wat er leeft in de verschillende kernen,maar helaas lijkt dat in deze zaak niet het geval te zijn, een enkeling uitgezonderd. Of is het gemakkelijker om geen rekening te houden met de wens van veel inwoners. Gemeente doe hier iets mee en blijf niet halstarrig volhouden in de zelfstandigheid van onze gemeente, wat op den duur toch niet haalbaar blijkt te zijn. Veel keuze hebben we niet meer. Voor aansluiting bij Meijerijstad zijn we echt te laat. Dus voor mij mag de gemeente worden opgesplitst, waarbij Vorstenbosch zich kan aansluiten bij een nieuw te vormen gemeente Maashorst. Gemeente vraag de mening van je inwoners via een referendum en ga op een eerlijke manier aan het werk met de uitslag. Neem actie en wel op korte termijn.

VORSTENBOSCH info