Cursus reanimatie en AED

Reacties uitgeschakeld voor Cursus reanimatie en AED 239

reanimatieEHBO St. Lucas Vorstenbosch organiseert bij voldoende deelname weer een opleiding reanimatie en AED.

Waarom? Elke week worden 300 Nederlanders getroffen door een hartstilstand. De overlevingskans voor een slachtoffer is ongeveer 5 tot 10 %. Maar door het slachtoffer onmiddellijk te reanimeren en hierbij gebruik te maken van een AED (Automatische Externe Defibrillator) kan het overlevingspercentage worden verhoogd naar 50 tot 70 %. Dit betekent dat elke week 140 tot 200 meer mensen gered kunnen worden!

De kwaliteit van leven na een succesvolle reanimatie is meestal goed. Van de overlevende van een hart stilstand functioneert 80% van de slachtoffers goed na een reanimatie. De kwaliteit van leven na een hartstilstand is mede verbeterd doordat steeds meer burgers direct in staat zijn tot reanimatie, het snel en succesvol inzetten van een AED. In de meeste gevallen is de kans groot dat dit een naaste of bekende betreft. Een hartstilstand vindt namelijk in 66 tot 70% van de gevallen thuis plaats.

In de praktijkgerichte cursus leert u hoe u iemand met een hartstilstand zo effectief mogelijk kunt helpen. Naast een training op het gebied van hartmassage en beademing krijg u ook instructies over de AED ( Automatische Externe Defibrillator). Met dit apparaat geeft u het slachtoffer een kleine elektrische schok waarmee het hart weer op gang kan worden gebracht. Hierdoor vergroot u de overlevingskans van het slachtoffer aanzienlijk.

De cursus Reanimatie & AED van EHBO vereniging St-Lucas Vorstenbosch is voor iedereen geschikt en wordt gegeven door erkende Kader Instructeur die aangesloten is bij de Nederlandse Reanimatie Raad ( N.R.R.). Zij werken volgens de richtlijnen van de NRR en staan garant voor een inhoudelijk goede cursus.
Voor meer informatie en /of opgave kunt U terecht bij Marion van de Ven 0413-341893 of rinievdven@home.nl.

Hier vindt u de AED’s in Vorstenbosch!

[wpgmza id=”1″]

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info