Briljanten jubileum KBO

Reacties uitgeschakeld voor Briljanten jubileum KBO 337

Foto: Op 11 januari 1975 werd de bejaardensoos geopend in het omgebouwde gymlokaal van de oude basisschool tegenover de kerk. De toenmalige voorzitter van de KBO Grad Bos overhandigt hier een cadeau aan Anna van Gerwen-Blommers (Anna de Louw). Anna had de naam “De Vier Linden” bedacht voor het nieuwe onderkomen.

—–

De Katholieke Bond van ouderen afdeling Vorstenbosch, kortweg de KBO, bestaat dit jaar 65 jaar. In het jaar dat de AOW in Nederland werd ingevoerd is de seniorenvereniging in Vorstenbosch opgericht. In die tijd spraken we nog van de bejaardenbond. 65-Jarigen konden vanaf 1956 stoppen met werken en ontvingen vanaf toen een AOW-pensioen. Omdat de senioren daardoor veel vrije tijd kregen, kwam er snel de behoefte om gezamenlijk met gepensioneerden onder elkaar leuke dingen te gaan doen. En zo is 65 jaar geleden in Vorstenbosch door het bestuur van het Wit-Gele Kruis samen met het Oranje comité en de Brabantse Katholieke Ouderenbond een afdeling opgericht.

De KBO had het briljanten jubileum graag met alle leden in mei willen vieren. Door Coronamaatregelen gaat dit op een later tijdstip plaatsvinden. 

Anno 2021 is de KBO-seneriorenvereniging, onder voorzitterschap van Cor Ottenheim, een van de grootste en actiefste verenigingen in het dorp. Vanaf de leeftijd van 50 jaar kunnen inwoners lid worden. De oudste leden van de vereniging hebben de leeftijd van 90 jaar al even overschreden. De KBO heeft een eigen onderkomen in de Stuik.

Zie ook de website van de KBO-seneriorenvereniging.

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info