Voorstelling “ik ben er nog” in Vught, Ysselstein en Overloon

Reacties uitgeschakeld voor Voorstelling “ik ben er nog” in Vught, Ysselstein en Overloon 971
Jo Voets, Heleen Egger, Fia Voets

Jo Voets, Heleen Egger, Fia Voets

Leentje Egger, een joods meisje, woonde in de Tweede Wereldoorlog een periode in Vorstenbosch op de Heuvel als Leentje Bakker. Haar dochter Debbie Petter, vrouw van Youp van ’t Hek,  schreef over haar moeder in 2009 het boek ‘Ik ben er nog’ en stond al meer dan 100 keer in Nederlandse theaters met de gelijknamige toneelproductie.

Een moeder en een dochter. Tegen de moeder zei een buurvrouw na de oorlog: `God kind ben je er nog?` Dat zinnetje, die vraag is er altijd gebleven. Het ging nooit voorbij. Ik ben er nog is een voorstelling over schuld en schaamte, over levenslange schade. Een verhaal over toen en nu, van alle tijden. Een verhaal over wat een oorlog met mensen doet.

Ik ben er nog is een solovoorstelling van Debby Petter, gebaseerd op haar gelijknamige boek, het verhaal dat haar moeder uiteindelijk kon vertellen.

Op 29 en 30 april aanstaande speelt Debby de voorstelling in de buurt. Een mooie gelegenheid om het te bekijken. Kaarten verkrijgbaar via de Nationale Theatherklasse. Zie ook http://www.nmkampvught.nl/debby-petter-speelt-ik-ben-er-nog/.

Op 14 april is het verhaal van Leentje Egger een van de onderwerpen in Umberto Tan’s uitzending RTL Late Night. Ook op 3 mei is het onderwerp in een uitzending rondom de dodenherdenking.

  • Vrijdag 22 april 20.00 uur Duitse militaire begraafplaats Joc Ysselsteyn 1 (buiten)
  • Vrijdag 29 april 20.00 – Nationaal Monument Kamp Vught (buiten) – Vught  (buiten)
  • Zaterdag 30 april 20.00 – Oorlogsmuseum – Overloon

Debby Petter werkte jarenlang voor televisie. Zij presenteerde o.a. zes jaar lang het NOS-Journaal. Sinds 2007 is zij actrice. Eerst speelde zij in Hexen en Mijn Man, twee eenakters van Youp van `t Hek en op dit moment is zij een van de vrouwen in de theaterhit Zadelpijn en ander damesleed, die genomineerd is voor de Toneel Publieksprijs 2011. Het boekje Ik ben er nog verscheen in 2009 en was haar debuut.

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info