Uw steun voor Oekraïne

Reacties uitgeschakeld voor Uw steun voor Oekraïne 232

Palina uit Charkov, ver weg van het oorlogsgeweld veilig in Vorstenbosch

Er komen bij de gemeente veel vragen binnen over mogelijke hulpverlening aan slachtoffers van het oorlogsgeweld in Oekraïne.  Allerlei hulporganisaties en overheidsinstanties maken hier nu afspraken over en zetten de bijbehorende logistiek op. De gemeente brengt momenteel in kaart wat de mogelijkheden zijn voor opvang van mensen uit Oekraïne. Hiervoor is een crisisorganisatie opgezet. Dat betekent dat er mensen vrij worden gemaakt om aan dit dringende probleem hulp te bieden. Veel is nog onduidelijk, ook voor de gemeenten. Op korte termijn zal hier meer helderheid over worden geboden. Volg de Oekraïne pagina op www.bernheze.org

Steun aan vluchtelingen
Wilt u vluchtelingen steunen dan kunt u contact opnemen met Vluchtelingen Werk Nederland. U kunt zich daar als vrijwilliger aanmelden, hulp bieden of steun betuigen. Bezoek de website www.vluchtelingenwerk.nl en www.nederlandvoorvluchtelingen.nl. Wilt u financieel steunen dan is doneren via giro 555 ook steeds mogelijk.

Veilig onderdak in Vorstenbosch
Sinds een paar dagen logeren moeder Anna en dochtertje Palina (4 jaar) bij Erna van den Elsen aan de Hondstraat. Ze zijn gevlucht uit Charkov, een zwaar gebombardeerde stad in het noordoosten van Oekraïne. Man en zoon zijn achtergebleven om hun land te verdedigen. Het gaat naar omstandigheden goed met Anna en Palina. Het was hartverwarmend om in de afgelopen dagen te ervaren hoe velen spontaan kleren, speelgoed, bloemen en appeltaarten hier naar binnen schoven. Waar een klein dorp (Vorstenbosch) weer groots in kan zijn! Ze zijn inmiddels voorzien van alle basale benodigdheden en de kleine kan elke dag een andere kleur prinsessenjurk uitkiezen!

Toch nog deze schooi-actie, waarom? Ze hebben nauwelijks geld, zijn in alles afhankelijk. Dat moet vreselijk zijn voor een vrouw die amper 3 weken geleden haar leven gewoon nog goed op orde had, fijn huis, werk als kapster, leuk gezin. Erna hoopt wat zak/leefgeld in te kunnen zamelen zodat ze naast praktische dingen als telefoonkaarten, persoonlijke spullen etc. ook gewoon zelf weer iets kan kopen en doen.  Het leven mag tenslotte meer zijn dan enkel overleven en veilig zijn!  Dus…kan je nog wat missen, mag heel bescheiden, wil je graag nog wat doen…dat kan op Nl59rabo0189435240 tnv h.g.a. van den Elsen inzake Oekraïne. Erna garandeert dat elke cent bij Anna en Palina terecht komt!

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info