Team van Os de Kok Vorstenbosch-jeu-de-bouleskampioen 2021

Reacties uitgeschakeld voor Team van Os de Kok Vorstenbosch-jeu-de-bouleskampioen 2021 405

Thea van Os, Bert van Os, Mark de Kok

Op zaterdag 28 augustus werd het 29e Jeu de Boules Toernooi om het Kampioenschap van Vorstenbosch gehouden. Aan deze kampioenschappen deden 52 teams mee. Uiteindelijk wisten Bert en Thea van Os met Mark de Kok zich tot winnend team te gooien in de grindbakken.

Voor de poule wedstrijden waren 52 teams ingedeeld, die verdeeld werden over 13 poules. Elk team speelde drie poule wedstrijden in de voorronden. De beste 32 teams uit de voorronden gingen door naar het knock-out systeem. Voor de 2e Divisie mochten de volgende 16 teams spelen.

Na de poulewedstrijden werd om 13:15 uur de verdeling over de 1e en 2e divisie bekend gemaakt. Vanaf dit moment werd in het knock-out systeem de deelname per speelronde gehalveerd. Alleen de winnaars gingen door naar de volgende ronde. Vanaf de achtste finales voor de winnaarsronde werd gespeeld op de grindbanen, de kwartfinalisten van de 2e divisie mochten ook hun geluk beproeven op het grind. De finale in de 2e divisie werd gespeeld door het team Gijs Dortmans, Thijs van der Sanden en Gijs Geenen, zij namen het op tegen Frans Kanters, Martin v Gemert en Thomas van Erp. Die moesten het uiteindelijk afleggen tegen het team van Gijs Dortmans die daarmee als winnaar van de 2de divisie werd uitgeroepen.

Thijs van der Sanden, Gijs Geenen en Gijs Dortmans

Bij de finale van de 1e divisie werd het team van Lars Huberts, André Huberts en Tom Huberts tweede. Het team van Michel Dominicus, Noud Smits en Pim Dortmans werd derde.  De winnaars van het 29e toernooi om het kampioenschap van Vorstenbosch zijn Bert v Os, Thea v Os en Mark de Kok. Zij mochten gegoten beeldjes en boodschappenmanden in ontvangst nemen.

Ook voor de jeugd van Vorstenbosch werd een toernooi georganiseerd. Zij streden deze zaterdag om de titel Vorstenbosch jeugd-jeu-de-boules kampioenen. In deze 29 editie streden 10 kinderen in teams van twee personen voor de hoofdprijs. Uiteindelijk won het team van Wes Geenen en Kris Jansen . Zij mogen zich Vorstenbosch Jeugdkampioenen noemen.

Wes Geenen en Kris Jansen

Op 27 augustus 2022 organiseert het gilde Sint Antonius Abt te Vorstenbosch het 30e jeu-de-boules toernooi, zoals gebruikelijk op de laatste zaterdag van de bouwvakantie.

 

 

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info