plastic, pakken en blik vaker aan de straat

Reacties uitgeschakeld voor plastic, pakken en blik vaker aan de straat 605
plasticafvalDe gemeente Bernheze haalt vanaf begin maart het plastic verpakkingsafval vaker huis aan huis op. Kon u voorheen uw verpakkingsafval één keer per 4 weken aan de straat zetten, vanaf 2 maart kan dat één keer in de 3 weken. Het afval hoopt zich daardoor minder thuis op, wat stankoverlast of ruimtegebrek voorkomt. Vanaf 1 april mogen ook lege drinkkartons en blikjes in de zakken. Blikjes kunt u ook bewaren voor de muziekvereniging (2x per jaar ophaalronde oude metalen).
De Afvalstoffendienst app en de afvalkalender zijn aangepast. Maakt u gebruik van de app, dan verschijnen automatisch de nieuwe ophaaldata in beeld. Heeft u een afvalkalender geprint of bij de gemeente aangevraagd, dan moet u dat helaas opnieuw doen. De nieuwe informatie staat daar namelijk nog niet op.De gemeente sluit op 2 maart 2015 de ondergrondse containers voor plastic verpakkingsafval. Ze raakten te snel vol, waardoor zakken naast de containers werden achtergelaten. Dit zorgde voor overlast voor omwonenden en extra kosten voor de gemeente. Lever alleen verpakkingsafval aan in de Plastic Heroes zakken. Het inzamelen van plastic verpakkingsafval is een succes. Inwoners dragen daar hun steentje aan bij. Helaas constateert de gemeente dat er kunststof afval wordt aangeboden dat volgens de landelijke regels geen kunststof verpakkingsafval is. Of dat er afval in grijze containerzakken wordt aangeboden. Vanaf 2015 worden scherpere eisen gesteld aan de kwaliteit van het afval. Zo mag er bijvoorbeeld geen landbouwfolie, harde kunststoffen (tuinstoelen of emmers) en bedrijfsmatig verpakkingsafval bij zitten. Maar vanaf 1 april dus wel drankkartons en blikjes. Na de zomervakantie zullen ook sterkere zakken beschikbaar zijn.

Het plastic verpakkingsafval wordt strenger gecontroleerd. Als geconstateerd wordt dat afval wordt aangeboden dat niet aan de eisen voldoet wordt een bericht achtergelaten bij de betreffende bewoners. Dat geldt ook voor afval dat niet in de doorzichtige Plastic Heroes zakken wordt aangeboden. De volgende keer wordt dat afval niet meer meegenomen.Wat wel:
plastic tasjes en broodzakken
verpakking van vleeswaren en kaas
folies om tijdschriften en reclamefolders
verpakkingen van tandenborstels, snoeren en schroeven
boterkuipjes, sausbakjes, smeerkaas-, paté- of koffiemelkkuipjes
groente-, fruit- en saladebakjes of -zakjes, patatbakjes
bekers voor yoghurt, vla, slagroom, ijs
deksels van potten pindakaas, chocopasta, jam
knijpflessen voor sauzen zoals ketchup en mayonaise
flacons voor wasmiddelen, schoonmaakmiddelen, shampoo
flacons voor bijvoorbeeld shampoo, douchegel, badschuim en zeep
tubes voor bijvoorbeeld gel, crème, bodylotion en tandpasta
flessen voor olie en azijn
flessen voor frisdrank, water en zuivel
potjes voor gel, medicijnen, vitamines
plantenpotten

drankkartons

blikjes

Wat niet:
verpakkingen met inhoud
verpakkingen van chemisch afval, make-upverpakkingen, terpentineflessen, kitkokers
piepschuim, snackverpakkingen, vleesschaaltjes, verpakkingsvulmateriaal
resten papier, karton of folie, afdekmaterialen, chipsverpakkingen, doordrukstrips (pillen of kauwgom)
hard kunststof (speelgoed, tuinmeubelen)
landbouwfolie
bron: www.bernheze.org
f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info