Medewerkers Rabobank in actie voor PlantenNu

Reacties uitgeschakeld voor Medewerkers Rabobank in actie voor PlantenNu 488

Aanplant bij Erna van den Elsen

Op vrijdag 27 maart hebben medewerkers van Rabobank Oss Bernheze bij de boerderij van Erna van de Elsen geholpen bij het planten van (fruit)bomen, hagen en struiken in het kader van het project PlantenNu De Maashorst. Streekfonds De Maashorst ondersteunt het project PlantenNu. PlantenNu is een beplantingsproject waarmee de groene dooradering van het gebied De Maashorst vanuit de natuurkern richting de dorpskernen wordt versterkt.

Peer Verkuijlen, voorzitter Streekfonds De Maashorst: “We vinden het belangrijk om als Streekfonds het project PlantenNu te ondersteunen, omdat hiermee het kerngebied van De Maashorst verbonden wordt met het landelijke gebied er omheen. De betrokkenheid van particulieren bij dit project is een hele mooie plus! De lokale Rabobanken in De Maashorst zijn belangrijke partners voor het Streekfonds vanwege de RaboStreekrekening die zij in hun pakket hebben. Dat medewerkers van Rabobank Oss Bernheze de handen mee uit de mouwen gestoken hebben kan ik zeer waarderen.”

Versterking gebied

Op vrijdag 27 maart is er geplant bij de boerderij van Erna van den Elsen. Zij wil een onderneming gaan starten en oriënteert zich nog op de vorm: camping, B&B of kookstudio. De tweede locatie waar geplant is, is bij de B&B van John Veld en Sander Boeijen in Koolwijk. Peer Verkuijlen: “De eigenaren van beide locaties hebben het project PlantenNu aangegrepen om hun eigen plannen te versterken en verbinding met De Maashorst te zoeken. Het is erg belangrijk dat inwoners van De Maashorst aansluiten bij de ontwikkeling van De Maashorst en dit zijn twee hele mooie voorbeelden hiervan. Als Streekfonds ondersteunen we dit type ontwikkelingen van harte.”

Deelnemen?
13 inwoners van De Maashorst hebben deelgenomen aan de eerste ronde van het project PlantenNu. Zij hebben in november 2014 hun beplanting ontvangen. Op 21 maart heeft een tweede uitleverronde van beplanting plaatsgevonden. 18 inwoners van De Maashorst hebben hieraan deelgenomen. Verspreid over deze deelnemers zijn 32 laanbomen, 81 hoogstamfruitbomen en ruim 5.500 stuks bos- en haagplantsoen uitgeleverd.
Er is nog beperkte ruimte voor extra deelnemers van PlantenNu. Dus woont u in het buitengebied van De Maashorst en wilt u graag uw eigen omgeving versterken met aanplant van bomen, struiken, hagen etc? Neem dan contact op met Koen van Hout van Projectbureau Orbis (06-22 22 41 46 of koen@projectbureauorbis.nl). Voor deelname wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd.

Streekfonds De Maashorst
Stichting Streekfonds De Maashorst beheert het Streekfonds. Het fonds wordt gevuld middels een extra rente die de Rabobank geeft over Rabo StreekRekeningen De Maashorst (internet spaarrekening voor bedrijven/organisaties). Daarbij wordt er ook een deel van de rente geschonken door deze rekeninghouders. Ook ontvangt Stichting Streekfonds De Maashorst een bedrag aan donaties t.b.v. het Streekfonds. Daarnaast heeft de stichting de Vrienden van De Maashorst in het leven geroepen die ook bijdragen aan het Streekfonds. Jaarlijks komt via deze wegen circa € 30.000,- beschikbaar voor Streekfonds De Maashorst voor projecten die de kwaliteit van De Maashorst versterken, zoals het project PlantenNu De Maashorst. Zie ook: www.streekfondsdemaashorst.nl.

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info