Koningspaar bij gilde

Reacties uitgeschakeld voor Koningspaar bij gilde 452

gildekoningTijdens het traditionele koningsschieten op kermiszaterdag op ’t Gildebergske werd Paul Heerkens gildekoning. Even later werd zijn partner Patricia Steenbakkers schutterskoninging. Een situatie die in de geschiedenis van het gilde nog nooit is voorgekomen.

Op zaterdagmiddag 16 mei werd koning Hein Nooijen thuis afgehaald, na eerst een vendelhulde aangeboden te hebben gekregen.
Loco-burgemeester Peter van Boekel verrichtte de opening. Verder waren als genodigden aanwezig: Ben Cornelissen, Martina vd Heuvel en vrouwen en kinderen van verschillende leden.
Bij het afnemen van het schutterskoningschild gaf Paul Heerkens aan dat hij graag aan het einde van de dag de koningsvogel in ontvangst zou willen nemen. Nadat de koningsvogel in de schietbak was geplaatst en de boom was gevrijd, door voor de schietboom langs te trekken, kon eerst de wethouder en daarna de oude koning, hun eerste schot lossen, waarna de koning zijn koningsschild aan het gilde aanbood.

Het is een mooi schild, in de vorm van een klavertje vier met kruisboog onder aan als stengel. Hun vierde kind is op dit schild weergegeven met ernaast hun huis.

De strijd om het koningschap werd met 25 deelnemers gespeeld. Na 144 schoten kwam het laatste stukje koningsvogel naar beneden. Paul Heerkens mag zich “Gildekoning” noemen. Enkele jaren geleden was hij dat ook al eens.

Aan het schieten voor de titel “Schutterskoning” werd door 22 schutters meegedaan. Na 5 kampronden van 3 schoten waren er nog 2 schutters over en na nog eens 3 kampronden met Lambert van der Wijst was Patricia Steenbakkers de beste en dus werd zij voor de 1e keer “Schutterskoning” bij ons gilde. Bij het gilde in Rosmalen is de partner van Paul Heerkens op dit moment ook Schutterskoning.

Beide koningen werd een vendelhulde aangeboden door de vendeliers onder begeleiding van de tamboers en bazuinblazers.

Simon Smits maakte onderstaande foto’s (klik op de foto voor een volledige weergave).

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.748904611893840.1073741838.683128945138074&type=3

 

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info