Koninklijke onderscheiding voor vijf inwoners

Reacties uitgeschakeld voor Koninklijke onderscheiding voor vijf inwoners 570

Burgemeester Moorman verraste op dinsdagmorgen 26 april tijdens de jaarlijkse lintjesregen 5 inwoners met een bezoekje, de woorden “het heeft zijne majesteit behaagt” en een koninklijke onderscheiding. In totaal ontvingen 12 inwoners de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor hun bijzondere inspanningen voor de gemeenschap. Alle gedecoreerden van harte gefeliciteerd.  (foto’s volgen)

Hennie van den Brand was dertien jaar bestuurslid bij EHBO vereniging “St.Lucas”. Een belangrijk deel van zijn tijd ging naar de jeugd EHBO. Binnen EHBO Noord-Brabant was Hennie zes jaar voorzitter van “Rayon 3”. Van 2013 tot 2021 was hij voorzitter van het Oranje Comité. En vanaf 2005 is hij koster en bekleedt hij diverse andere functies bij Parochie “de Goede Herder”. Tot slot helpt hij de zusters in de Birgittenessen abdij in Zweden met hulpgoederen naar Hongarije.

Ely Dominicus-Brugmans zet al jaren haar bestuurlijk en muzikaal talent in voor het algemeen belang van Vorstenbosch. Zo was/is zij actief bij buurtvereniging ’t Lieske, peuterspeelzaal ’t Bijenkorfje, koor Frappant (voorheen Carolkoor), Timeless. Daarnaast luistert ze Heilige Missen en bijzondere vieringen bij Parochie “de Goede Herder” op. Verder is ze lid van de muziekcommissie bij de Stichting Kloosterkapel Vorstenbosch. Tenslotte is zij oprichter en lid van Cabaretgroep “Witte Gè Da Nog”.

Nellie van der Spank-van Kessel is al vele jaren actief in de gemeenschap van Vorstenbosch. Momenteel begeleidt zij alle activiteiten als bestuurslid van KBO Vorstenbosch. Tien jaar lang was zij voor de Parochie Vorstenbosch lid van de werkgroepen Gebedsdienst en Bloemenverzorging in de kerk. Nellie was lange tijd mantelzorger voor meerdere familieleden.

Nelly van de Ven-Timmers is al lange tijd als vrijwilliger betrokken bij meerdere organisaties en verenigingen in Vorstenbosch en directe omgeving. Momenteel is zij bestuurslid van KBO Vorstenbosch. Ook is zij coördinator sociale hulpverlening bij de Stichting Zorgvoorzieningen Vorstenbosch. Verder is Nelly vrijwilliger bij het bezoekerscentrum Kilsdonkse Molen. Acht jaar was zij vrijwilliger bij VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg) Uden-Veghel.

Maria Verstraten-van der Heijden is sinds 1979 vrijwilliger op vele terreinen. Onder andere bij buurtvereniging ‘t Lieske, bij Parochie de Goede Herder, bij de Vorstenbossche Korfbalclub, als penningmeester bij de Katholieke Vrouwenorganisatie, afdeling Vorstenbosch, maar ook bij de KBO afdeling Vorstenbosch. Ruim 13 jaar is Maria beheerder van Gemeenschapshuis De Stuik geweest.

 

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info