Koninklijke onderscheiding voor Lambert van den Heuvel

Reacties uitgeschakeld voor Koninklijke onderscheiding voor Lambert van den Heuvel 492
onderscheiding_lambertvandeHeuvel

Tijdelijk Zaakgelastigde Wouter Plomp speldt Lambert van den Heuvel koninklijke onderscheiding op

Op 7 augustus was Pater Lambert van den Heuvel, SJ, 50 jaar priester. Dit feit werd gevierd in de RK Theresia Kerk in Jakarta. Honderden mensen waren naar de feestelijke viering gekomen; de jubilaris werd tijdens de mis uitgebreid gefeliciteerd door de parochianen en de talrijke kerkelijke hoogwaardigheidsbekleders.

Na afloop van de mis werd aan Pater van den Heuvel een koninklijke onderscheiding uitgereikt door Tijdelijk Zaakgelastigde Wouter Plomp. De jubilaris en zijn uit Nederland gekomen familie waren zichtbaar ontroerd en verheugd over deze eervolle toekenning. Pater van den Heuvel SJ werkt sinds 1952 in Indonesië en stuurde naar aanleiding van zijn jubileum het volgende bericht naar Vorstenbosch-info.nl.

Beste Parochianen van Vorstenbosch,

Sinds 1952 leef en werk ik in Indonesie. Omdat ik nu al oud ben, vind ik lange reistochten nog al vermoeiend. Vandaar dat ik ook voor mijn jubileum van 50 jaar Jesuiet priester niet naar Nederland kom om dat in uw parochie te vieren.

Het feest in mijn Theresia Parochie in Jakarta was erg goed georganiseerd door mijn parochianen en leden van de charismatische gebedsgroepen in Jakarta.

Voor allen die een indruk willen krijgen van dit feest in Jakarta stuur ik enkele foto’s en indrukken van de Heilige Euchariste viering en het feest daarna. De viering van de Eucharistie was op de wijze van de Charismatische vernieuwing. En het feest daarna was samengesteld volgens de Javaanse cultuur.

Met hartelijke groeten,
Lambert Sugiri van den Heuvel, SJ

SugiriSJ2005@gmail.com

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info