Jubilea buurtverenigingen

Reacties uitgeschakeld voor Jubilea buurtverenigingen 168

Twee buurtverenigingen hebben dit jaar een  bijzonder jubileum

Buurtvereniging De Schoolstraat bestaat 50 jaar. In 1971 werd in de Schoolstraat een buurtvereniging opgericht. De eerste huizen in de straat werden al 15 jaar eerder gebouwd. Maar in 1971 was de straat volledig afgebouwd en iedereen had huis en tuin ingericht. Bewoners vonden het tijd voor meer gezelligheid. Nu, 50 jaar later, woont er nagenoeg al weer een volledig nieuwe generatie in de straat. De Schoolstraat kent 53 adressen. 

Buurtvereniging de Bergakkers is met ca 100 adressen een van de grootste buurtverenigingen in het dorp. In de komende jaren worden er nog 50 huizen bijgebouwd. De buurtvereniging bestaat dit jaar 25 jaar. Nadat in 1994 de eerste huizen konden worden bewoond en in de 1995 de eerste bewoners spontaan een feestje bouwden in de zomer werd in 1996 een buurtvereniging opgericht. Aanleiding was de inrichting van de openbare ruimte in het eerste deel van het Binnenveld.  

Vorstenbosch-info feliciteert verenigingen en inwoners van beide buurten.  De buurten gaan het jubileum op gepaste wijze, rekening houden met Corona maatregelen en hopende op wat meer ruimte in de tweede helft van dit jaar,  vieren.

 

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info