Jongeren met een roeping

0 453

foto uit 1952: familie Van Kessel van de Langenbergsestraat ter gelegenheid van het professiefeest van zuster Laetantia van Kessel in het klooster van de zusters ‘Dochters van Maria en Jozef’ in Den Bosch. Zuster Laetantia overleed in juli 2023 op 98 jarige leeftijd.

Tussen globaal 1870 en 1970 kozen zeker 82 jongeren uit Vorstenbosch (geboren en/of getogen) voor een religieus beroep. Zij traden in bij een kloosterorde en gingen werken als pastoor in een parochie of als broeder of zuster in het onderwijs of de zorg. Een aantal werd als missionaris uitgezonden. Zij waren jarenlang actief in Afrika, Indonesië of Zuid Amerika.

Dit feit is aanleiding om deze mensen met een bijzondere levensinvulling en dit stukje dorpshistorie nader in beeld te brengen. In bijgevoegde publicatie zijn deze oud dorpsgenoten in alfabetische volgorde opgenomen. De namen zijn voorzien van (openbaar bekende) informatie uit verschillende bronnen op internet. Zo veel als mogelijk en beschikbaar is een foto toegevoegd. Ook zijn eventuele bijzonderheden over het werk en de werkomgeving toegevoegd.

Het overzicht is zeker nog niet compleet en misschien niet overal helemaal juist. Helpt u mee het overzicht volledig te maken? We horen graag de verhalen en zien graag de foto’s van heeroom of tante zuster in de buurt, in het buitenland of op een verre missiepost, en maken het boekje daarmee nog vollediger.

Klik op onderstaande afbeelding om het boekje op volledige schermgrootte te lezen.

Jongeren met een roeping

Disclaimer: gepoogd is om informatie zo volledig, juist en discreet als mogelijk weer te geven. Mocht blijken dat informatie niet volledig of helemaal juist is dan staat de schrijver open voor aanvullingen en correcties ten behoeve van een heruitgave. Informatie is afkomstig uit openbaar beschikbare informatie op diverse websites.

Eerste publicatie 19 februari, actualisatie 18 maart 2024.

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

Laat een reactie achter

Uw emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven. *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

VORSTENBOSCH info