[VIDEO, FOTOS]..in gesprek met de gemeenteraad.

Reacties uitgeschakeld voor [VIDEO, FOTOS]..in gesprek met de gemeenteraad. 398

680gesprekDe eerste speeddate bijeenkomst van de gemeenteraad met inwoners van Vorstenbosch op 5 maart was een succes. Ruim 40 inwoners kwamen naar de Stuik. Zij gingen aan acht tafels onder leiding van tafelvoorzitters in gesprek met de ruim 25 gemeenteraadsleden, burgerleden en leden van het college. Dat leverde een hoeveelheid aan aandachtspunten en opmerkingen op. Er werd tevredenheid uitgesproken, maar ook zorg en een noodzaak om vanuit het gemeentehuis beter te communiceren, hulp en ondersteuning te bieden en samen te werken in bewonersinitiatieven en -activiteiten.

Met deze contactavond is het netwerk weer een stuk verstevigd. Sterke netwerken zijn al belangrijk en zullen in de toekomst nog belangrijker worden. De overheid trekt zich langzaam verder terug en inwoners zullen nog meer de zorg voor de eigen woonomgeving gaan invullen.

De partijen CDA, SP, VVD, Progressief Bernheze, D66 en Blanco waren aanwezig. Opvallend was de afwezigheid van Lokaal. Burgemeester Moorman en wethouders Glastra van Loon, van Boekel en van Moorselaar hebben ook aandachtig hun oor te luister gelegd. De avond, georganiseerd door de Dorpsraad samen met de Stuik, werd geleid door Clemens Geenen. Burgemeester Marieke Moorman gaf in een slotbetoog aan heel tevreden tevreden terug te kijken op een bijzondere bijeenkomst.

Omroep D-TV maakte de volgende video-reportage.

DeMooiBernhezekrant (Heidi Verwijst)  en Joke van Kessel (stichting Dorpsraad) maakten onderstaande foto’s

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.710685992382369.1073741834.683128945138074&type=3

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info