Hoe stemde Vorstenbosch op 21 maart

Reacties uitgeschakeld voor Hoe stemde Vorstenbosch op 21 maart 147

Op het stembureau de Stuik in Vorstenbosch zijn op woensdag 21 maart 924 stemmen uitgebracht voor de gemeenteraad. Dat zijn er 33 meer dan vier jaar geleden en 82 meer dan in 2019. Het CDA, LOKAAL en PROGRESSIEF wonnen stemmen ten opzichte van vier jaar geleden. SP, VVD en BLANCO verloren stemmen. Bij D66 bleef het stemmen gelijk aan 2014. Het stembureau Vorstenbosch is goed voor bijna 7,2% van het totaal in Bernheze uitgebrachte stemmen. Dat is iets minder dan in 2014. Toen was dat aandeel 7,3%.

De coalitiepartijen gezamenlijk (CDA, LOKAAL, D66 en SP) hebben stemmen gewonnen. Zij gingen van 640 naar 690. Van de oppositiepartijen kreeg alleen PROGRESSIEF meer stemmen.

In Bernheze was de opkomst ca 53,6%, dat is een tikje meer dan de 53% van 4 jaar geleden en nog steeds erg laag. In Vorstenbosch was de opkomst iets hoger dan in Bernheze, namelijk 56,5 %

Wie alle uitslagen van de gemeente wil zien kan ze hier vinden.

Op donderdag 19 maart werd de nieuwe gemeenteraad geinstalleerd. De komende weken wordt op basis van de uitslag overleg gevoerd voor een nieuwe coalitie. Tot die tijd vormt het huidige college het demissionaire bestuur van Bernheze.

Stemmen in De Stuik

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info