Goud voor Lambert en Betsie van der Wijst

Reacties uitgeschakeld voor Goud voor Lambert en Betsie van der Wijst 617
Gouden bruidspaar vd Wijst ( DMBK )

Gouden bruidspaar Betsie en Lambert van der Wijst- van der Wijst

Lambert van der Wijst (73) en Betsie van der Wijst (73) ontmoetten elkaar op de kermis in Odiliapeel in juni 1961. Lambert kwam uit Mariaheide en Betsie uit Zeeland. Ondanks de gelijke achternamen, waren ze geen familie. Hun ontmoeting resulteerde in 1965 in een huwelijk en op 14 mei 2015 waren zij 50 jaar getrouwd. Na hun trouwen gingen zij eerst in Mariaheide wonen. Later hebben ze in de Schoolstraat gewoond en uiteindelijk zijn ze gaan wonen op de Kattenberg.

Lambert begon zijn loopbaan als timmerman en werd later uitvoerder. Veelal zat hij voor het werk in het westen van het land. Als een van de hoogte punten noemt hij nog steeds de bouw van het Ajax stadion, De Arena. En dat als fervent PSV supporter.

Betsie bleef na hun trouwen thuis. Zij zorgde voor de opvoeding van hun drie kinderen. Daarnaast was ze volop bezig in het vrijwilligerswerk. In 2006 ontving ze daarvoor een koninklijke onderscheiding. Ook is ze al decennia lang lid van het dameskoor.

Lambert was jarenlang actief binnen de afdeling van de FNV-bond en is gedreven lid van het Vorstenbossche gilde. In 1981 was hij Prins Carnaval.

Ze beleven veel plezier aan fietsen, wandelen en lekker eten. Daar nemen ze dan ook volop de tijd voor. En inmiddels hebben ze zes kleinkinderen, die hen zonder meer vitaal en fit houden.

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info