Gildekoning Piet Timmers

Reacties uitgeschakeld voor Gildekoning Piet Timmers 281

Op 27 mei april werd Piet Timmers na 198 schoten gildekoning tijdens het traditionele koningsschieten op kermiszaterdag. De vogel kwam in twee stukken met de vleugels er nog aan naar beneden. Piet Timmers is hiermee voor een tweede keer Gildekoning.

Een dertigtal personen gingen bij oud koning Jan van Grunsven op bezoek. Ze brachten hem een vendelhulde en na het bekijken van de koningsvogel onder het genot van een hapje en drankje ging men in optocht naar het gildehuis. De 24 deelnemende schutters werden ingedeeld voor de schietvolgorde. Het was nu de beurt aan Jan van Grunsven om zijn laatste plicht als koning te voldoen, voordat hij van zijn koningsvogel en schildenvest ontdaan zou worden. Hij heeft een schild toegevoegd in de vorm van het hoofdmanschild.

Ook werd Eric van den Heuvel gehuldigd voor zijn 25 jarig lidmaatschap met een zilveren speld. Onder begeleiding van aanwezige locoburgemeester Peter van Boekel en oud koning Jan van Grunsven werd de boom gevrijd en werden de openingsschoten gelost. Voor de lunch waren er twee schietronden en werden er 60 obligaties uitgeloot.

Na de pauze volgden nog vier ronden totdat de vogel omlaag kwam na 198 schoten. De installatie en vendelhulde werd bij de nieuwe gildekoning thuis uitgevoerd. Een traditie die vorig jaar weer in ere was hersteld.

Jo van den Berg maakte de foto’s.

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info